Єгор Похиленко: «Для мене танці – це робота для душі»

Цієї суботи гостем проекту “Public Talk” (публічні інтерв’ю), організованого Катериною Резніченко, став хореограф, ходуліст, лідер кіровоградського акробатичного балету «Три з половиною» – Єгор Похиленко. Минулого року акробатичний балет “Три з половиною” здобув перемогу в ужгородському конкурсі у номінації «Кращий сучасний колектив», а сам Єгор Похиленко виборов тоді звання кращого танцівника. Також колектив «Три з половиною» нещодавно переміг на Португальському фестивалі.

Батько Єгора з 16-ти років займався танцями, мати працювала костюмером, тому не дивно, що син пішов стежкою батьків і теж обрав хореографію. Танцювальна кар’єра Єгора почалася у 5 років: спочатку був народний колектив «Пролісок», потім навчання у школі мистецтв Анатолія Короткова, далі – мистецький факультет КДПУ ім В. Винниченка.

Закінчивши університет, Єгор почав працювати у танцювальному колективі «Час Пік” та в модельному агентстві «Стиль моделс». З 2004 по 2007 роки танцюрист займався постановкою хореографічних номерів для міських конкурсів краси «Міс Кіровоград» та «Міні-міс Кіровоград». Зараз Єгор не має постійного місця роботи, адже повністю присвячує себе колективу «Три з половиною».

Колектив складається з чотирьох учасників: трьох акробатів та одного хореографа. Як розповідає Єгор, зараз акробатичний балет має більше замовлень у західній Україні та Кіровограді. Крім того танцюристи по півроку працюють у Китаї. Окрім професійних занять хореографією, Єгор Похиленко також є професійним ходулістом.

«З тим, як я став на ходулі, повязана теж одна цікава історія. Памятаю, що тоді я готував учасницю на конкурс краси, для номеру їй потрібен був ходуліст. От тоді я й спробував стати на ходулі. Спершу це було важко, я тренувався декілька днів, а потім вийшов на сцену. Дякувати Богу, номер вдався, навіть попри те, що я не зовсім добре навчився ходити на ходулях. Поступово це стало моїм хобі і я почав навчати інших ходити на ходулях. У нашому місті цим мистецтвом вже володіють близько п’ятьох людей», – розповідає Єгор Похиленко.

У Китаї хлопці з колективу «Три з половиною» зазвичай працюють за графіком з 8 години вечора до 5 години ранку. Єгор поділився секретом відновлення організму після такої виснажливої роботи – здоровий сон, корисний сніданок (зазвичай снідають вівсянкою та фрешами, а також споживають багато фруктів), активні тренування, відвідування басейну та сауни.

Єгор ділиться секретом свого успіху:

«Я вважаю, що завжди потрібно пробувати. Коли пробуєш і повторюєш одне й те ж тисячу, а то й дві тисячі разів, то з часом те, що раніше здавалось неможливим, почне виходити. Головне не кидати свою справу і вміти чекати. У мене є багато кумирів, успіх яких надихає мене. Це Майкл Джексон, Чарлі Чаплін, Брюс Лі… Успіх наших номерів цілком залежить від виграшності ідей. Якщо ідея гарна, то і номер буде вдалим. У Кіровограді у нас поки що конкуренції як такої немає. З одного боку – це добре, а з іншого – нас це розслабляє. Але для мене танці – це робота для душі».

Айнура Алієва для Першо електронної газети

Фото із соцмереж

Поширити:

Залишити коментар:

коментар