Головлікар пологового № 2: У Оксани Макарук упереджене ставлення особисто до мене

Головний лікар пологового будинку № 2 Володимир Капко стверджує, що працівники медзакладу мали законне право пікетувати міську раду 3 червня, а у начальниці управління охорони здоров’я Оксани Макарук упереджене ставлення особисто до нього.

Про це Володимир Капко розповів журналісту Першої електронної, коментуючи вчорашні заяви Оксани Макарук. Нагадаємо, вчора, 7 червня, на прес-конференції у міськраді, Оксана Макарук заявила, що дії головного лікаря пологового № 2 паралізують роботу медзакладу, і що він використовує працівників у своїх інтересах. Також вона заявила, що працівники, які написали заяви на відпустку за власний рахунок на день пікетування, датували їх 3 червня, а наказ Володимира Капка датований 2 червня, що є порушенням законодавтсва. За словами очільниці  управління охорони здоров’я, ці факти зафіксувала комісія, направлена нею до медзакладу в той день.

Володимир Капко у коментарі нашому журналісту, заявив, що інформація про нестиковку в датах його наказу і заяв працівників, яку озвучила Оксана Макарук, є неправдивою.

“Заяви працівниками були написані 1 і 2 червня, ні в якому разі не 3 червня. Це треба спитати у начальниці управління охорони здоров’я, чому на прес-конференції вона так сказала”, – сказав він.

Також головлікар пологового № 2 підтвердив, що видав сам собі наказ про безоплатну відпустку на цей день, але, по суті, міг цього не робити, адже був запрошеним на засідання міськради депутатами, і зареєстрованим на виступ.

“Я мав право взагалі не писати заяви, адже на зборах пологового ми вирішили пікетувати міськраду і вибрали ініціативну групу для візиту до сесійної зали. Ми туди були запрошені депутатами міської ради від “Радикальної партії Ляшка” і “Свободи”, і мене записали на виступ. За великим рахунком, ініціативна група і я могли взагалі не писати заяви на безоплатну відпустку. Я написав заяву, щоб бути солідарним з колективом”, – запевнив Володимир Капко.

Прізвища депутатів, які його запросили, він відмовився називати.

Читайте також: “Битва за пологовий будинок: кіровоградські медики проти медичної реформи

Також Володимир Капко заперечив твердження Оксани Макарук про те, що він паралізує роботу медзакладу, і заявив про упереджене ставлення очільниці управління охорони здоров’я до нього.

“У цей день, 3 червня, я, як завжди, був на роботі. О 8.00 я провів робочу нараду, прийняв чергування від чергової зміни, провів обхід медзакладу. Ми залишили у кожному відділенні оперуючого лікаря та медсестер. Цей факт зафіксувала комісія, яку направила Оксана Макарук. У цей день лікарів на зміні було навіть більше, ніж лишається у вихідні дні чи свята. Тобто, цикл надання медичної допомоги, ні в жіночій консультації, ні в стаціонарному відділенні не був зірваний, тому що саме це питання ми поставили на перше місце. Я вважаю, що конкретно у цій ситуації, у Оксани Олександрівни (Макарук – авт.) упереджене ставлення особисто до мене”

Керівник медзакладу запевнив, що о 13.15 він вже був на робочому місці, і поспілкувався з комісією, яку направила Оксана Макарук. І до кінця робочого дня, за його словами, він був на роботі.

Володимир Капко підтвердив, що нікого з мітингуючих 3 червня працівників не покарали.

“Комісія приїхала, перевірила, що люди дійсно написали заяви, що є наказ мною виданий, і все”, – розповів він.

Головлікар пологового також підтвердив слова Оксани Макарук, що особисто вона з комісією не приходила, і нікому не погрожувала. За його словами, нардеп від РПЛ Дмитро Лінько, певно, помилився написавши про це на своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, 3 червня, перед стінами міськради мітингували працівники пологового будинку № 2. Через це, в той же день, начальниця управління охорони здоров’я, аби з’ясувати, чому працівники пологового перебувають не на роботі, направила комісію до медзакладу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар