Волонтерську допомогу на 100 тис. грн надіслали зі США для кіровоградського госпіталю (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

69 ящиків витратних матеріалів вартістю понад 100 тисяч отримав Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни від Української діаспори в США сьогодні, 28 березня.

Допомога була зібрана з ініціативи командування Третього окремого полку спеціального призначення та громадськості США. Благодійна допомога надійшла в Україну завдяки співпраці ГО “Редут”, Кіровоградського обласного госпіталю та волонтерських організацій області, які опікуються здоров’ям діючих кадрових та демобілізованих військових.

“Від друзів, партнерів із США, ми отримали засоби для догляду за пацієнтами. Це сучасні матеріали, які допомагають скоротити терміни видужання: шприци, системи, рукавички, хірургічні інструменти. До нас звернулись із запитом, яку допомогу треба надати госпіталю, враховуючи орієнтацію на лікування молодих хлопців учасників бойових дій, – розповів головний лікар госпіталю Геннадій Сябренко. – Наразі харчування та медикаментозного забезпечення у госпіталі вистачає. Пацієнти лікуються абсолютно безкоштовно. Проте технологічний медичний процес потребує постійного оновлення. Допомога діаспори дозволить зекономити бюджетні кошти на інші потрібні речі: дасть змогу придбати ліки в більшому обсязі”.

На скільки часу вистачить цієї допомоги Геннадій Сябренко прогнозувати не береться: “В країні війна. Я не знаю, на скільки вистачить цих матеріалів. Це розходні матеріали. Я б хотів їх взагалі не використовувати. Хочу запевнити, що ця допомога піде за призначенням”.

Вантаж від діаспори, перш ніж дістатись Кіровограда, подолав довгий шлях – з Америки через океан, порт, до Івано-Франківська, а звідти – до міста на Інгулі. Жодної бюджетної копійки не було витрачено на цю допомогу. Приймаюча сторона забезпечувала тільки супровід. До Кіровограда витратні матеріали привезла Президент фонду “Майбутнє покоління України” Оксана Скідан, яка була ініціатором збору допомоги для військових. Саме вона після спілкування з командиром 3-го полку та головним лікарем госпіталю звернулась до діаспори з ініціативою зібрати вантаж для кіровоградського госпіталю, хоча завжди більше працювала з дитячими будинками на Сході України. Тож це був її перший гуманітарний вантаж, зібраний безпосередньо для військових.

“Українська діаспора у США слідкує за подіями в Україні і всіляко намагається допомогти. Буквально за кілька тижнів було зібрано вантаж. Діаспора не ставила жодних питань окрім одного: “Що потрібно?”. Проте хочу ще раз наголосити, що українці в США дуже підтримують військових і наших людей тут. Усі війни колись закінчуються і мир прийде на українську землю”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар