У Кіровограді відкрили меморіальну дошку воїну АТО Андрію Матвієнку (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 27 лютого, на фасаді Кіровоградського інституту комерції було відкрито пам’ятну дошку колишньому студенту ВНЗ, воїну-прикордоннику Андрію Матвієнку, який трагічно загинув поблизу населеного пункту Лисиче, на Донеччині. 


Вшанувати пам’ять про загиблого прийшли більше сотні мешканців міста, серед яких були сім’я полеглого воїна (вдова Ірина, мама Тетяна Григорівна, донечка Олександра і брат Володимир), побратими-прикордонники, керівництво вишу, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк.

Генерал-лейтенант Василь Серватюк, перший заступник Голови Державної прикордонної служби України, у своєму слові пошани нагадав учасникам заходу, що у війні на сході України беруть участь більше 15-ти тисяч прикордонників, з них 66 загинуло, 406 отримали поранення, а 28 стали інвалідами: “Війна продовжується і прикордонники є першими, хто не дозволяє ворогу перетнути межу. Це нерівна війна, але ми не відступимо, подвиг Андрія тому доказ. І пам’ять про наших героїв ніколи не зітреться з наших сердець”.


“Дерево свободи вимагає, щоб його поливали і поливаємо ми його, на жаль, здебільшого кров’ю. Кров’ю героїв, яким ми будемо вдячні вічно”, – зазначив ректор КІРУЕ Ігор Добрянський і розповів присутнім, що Андрій Матвієнко запам’ятався йому як вдумливий  і спокійний студент, який наполегливо будував плани на майбутнє.


Пам’ятну молитву за упокій душі Андрія Матвієнка і освячення меморіальної дошки провів єпископ Марк, який наголосив на тому, що сьогодні ми говоримо багато хороших теплих слів про загиблих, але пам’ять має виражатись також у наших діях: “Якщо ми хочемо мати майбутнє – маємо пам’ятати про тих, хто творить його, бунтує і допомагає зберігати мирне небо над Кіровоградщиною. Відразливо чути від людей, про непотрібність і даремність боїв на Сході. Хіба наші воїни хочуть війни? Хіба не хочуть вони жити у мирі й злагоді зі своїми родинами? Але обов’язок спонукає їх зберігати свою державу і цілісність її кордонів”.

Відкривали дошку Василь Серватюк і мама загиблого героя Тетяна Григорівна Матвієнко, яка подякувала присутнім за пошану до її сина і сказала, що ця рана в  її серці ніколи не перестане кровоточити і боліти, доки вона жива.

Нагадаємо, вулиця по якій знаходиться будинок загиблого прикордонника і ВНЗ, у якому він навчався перейменовано з вул. Башкирської на вул. Андрія Матвієнка.

Більше фото тут.
Катерина Білоконь, Перша електронна газета. Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар