Молодь Кіровоградщини будуть виховувати за єдиною програмою

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 24 лютого, у Кіровограді презентували програму патріотичного виховання молоді на Кіровоградщині.

Військово-патріотичний проект “Захисник Кіровоградщини” було започатковано з метою запровадження у районах області єдиної програми з патріотичного виховання дітей та молоді.

Керівник обласного координаційного центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді Олег Вєтров зазначив,  що на сьогодні є план роботи на 2016 рік: “Програма розбита на блоки: краєзнавчий та національно-патріотичний.  У рамках єдиної програми в різних районах будуть проведені семінари.  Стартує проект 16 березня у Кіровограді.  Сюди приїдуть учасники проекту з різних районів”.

Протягом місяця будуть проходити семінари також у Олександрії,  Знам’янці,  Голованівську. Після впровадження програми в найбільших районних центрах,  стартує загальний перший етап проекту розпочнеться.  Восени – другий. 14 жовтня,  у День українського козацтва,  під час масштабного заходу буде підбито підсумки програми.

Інструкторами програми є військові нацгвардії,  3 полку спецпризначення.  Діти не тільки дивитимуться на майстер-класи,  а і зможуть самі спробувати врятувати заручників,  використати отримані знання на практиці.

Координоратори програми планують охопити всі школи області,  тож конкретної цифри очікуваної кількості учасників не називають.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар