Вічна пам’ять: рік тому Кіровоградщина втратила видатного воїна Володимира Степанка

Завтра виповнюється рік з дня загибелі відважного кіровоградця – майора Збройних Сил України, бійця  42-го мотопіхотного батальйону 57-ї мотопіхотної бригади – Володимира Степанка. Загинув Володимир Іванович 26 січня 2015 року поблизу міста Дебальцеве Донецької області під час виконання бойового завдання. Вчора, 24 січня, на Рівнянському кладовищі відбулася поминальна панахида. Рідні, друзі, бойові побратими та лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок віддали шану мужньому захиснику.

Володимир Степанок народився 27 січня 1968 року в селі Майське Джанкойського району Республіки Крим, де минуло його дитинство й шкільні роки. З 1985 по 1989 роки Володимир навчався у Новосибірському вищому військовому політичному загальновійськовому училищі. По закінченню училища направлений до Туркестанського військового округу. З серпня 1989 року виконував обов’язки заступника командира парашутно-десантної роти у політчастині. Коли Україна проголосила відновлення незалежності, націоналіст прийняв рішення і вже у грудні склав присягу на вірність народу України.

25 червня 1993 року одружився, а 1994 року у подружжя народилася донька Юлія. Сім’я тривалий час перебувала в Криму – за місцем проходження служби Володимира Івановича. 1998 року закінчив Київський військовий гуманітарний інститут, після навчання у якому його було направлено до Кіровограда у військову частину – на посаду старшого офіцера відділення виховної роботи. Цього ж року отримав військове звання майора Збройних Сил України.

Читайте також: У Кіровограді створили графіті, присвячене Герою АТО Володимиру Степанку 

Від самого початку перебування у Кіровограді Володимир Степанок разом із родиною був активним патріотичним громадянином й долучався до розв’язання проблем міста. Беручи участь у різноманітних патріотичних заходах, ніколи не був байдужим до проблем розбудови української держави. Влітку 2012 року Володимир долучився до лав Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Володимир Степанок викликав симпатію у побратимів, а тому мав серед них авторитет як справжній чоловік і принципова людина. Завжди був учасником масових заходів, акцій на підтримку української позиції в місті.

Узимку 2014 року Володимир Степанок був активним учасником революційних подій на Майдані у Києві. А коли на Україну нахлинули ворожі сили окупаційних та диверсійних російських збройних груп, кадровий військовий і націоналіст долучився до захисту рубежів держави – став заступником командира 42-ого батальйону територіяльної оборони 57-ї моторизованої бригади.

26 січня 2015 року під час активних бойових дій на Донеччині під Дебальцевим Володимир Степанок загинув внаслідок потрапляння снаряду ПТУРС у його БТР. Разом із Володимиром загинув водій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар