Кіровоградський прокурор-хабарник працював бібліотекарем в Росії (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Начальник відділу прокуратури Кіровоградської області Світлана Клюкіна, яка вимагала у вагітної киянки 6,5 тис. доларів,  виявилася росіянкою. До служби в прокуратурі вона працювала сільським бібліотекарем. 

Повідомляє Перша електронна з посиланням на Український антикорупційний проект.

Читайте також: Співробітниця кіровоградської прокуратури вимагала $6,5 тис з винуватиці ДТП (ВІДЕО)

Із бібліотекарів у прокурори

Світлана Клюкіна родом з Кіровської області Російської Федерації. Закінчила Московський юридичний університет за спеціальністю «юрист» в 1990 році. П’ять років після цього вона працювала бібліотекарем. В інтерв’ю ugorod.kr.ua жінка зізналася, що прийшла до прокуратури з «широко відкритими очима», так як у бібліотеці потрібного досвіду отримати аж ніяк не могла.

«Поки я вчилася, працювала в бібліотеці, але по закінченню навчання, вже після народження другої дитини, мені запропонували роботу в прокуратурі», – розповіла Світлана Клюкіна.

За 20 років вона пройшла побувала помічником прокурора і прокурором міста Кіровограда, стала прокурором Олександрійського району. З одного боку, місцеві ЗМІ позитивно відгукувалися про її роботу, а з іншого – надходила інформація, що Клюкіна отримує «відкати» від мера міста.

Її син – 31-річний Антон Клюкін – також працює в прокуратурі   Олександрійського району  – займає посаду заступника прокурора. Клюкін відомий тим, що вів резонансну справу колишніх співробітників одеської міліції, звинувачених у провалі операції по затриманню банди Дикаєва. Нагадаємо, в результаті спецоперації два міліціонери загинули, шестеро отримали поранення, а злочинці зникли. Судовий процес закінчився м’яким вироком для засуджених.

Антон Клюкін став зампрокурора Олександрійського району

Заначка

Згідно з офіційною декларацією за 2014 рік, прокурорша заробила 145,6 тис. гривень. Ніяких додаткових джерел прибутків у неї немає. У її власності є 1/3 частина житлового будинку (53,5 кв. метри) і квартира (43,3 кв. метри). Також в 2014 році вона придбала 1,5 сотки землі. Крім всього цього, Клюкіна володіє Ford Fusion 2008 року випуску. Середня вартість іномарки даної моделі коливається від семи до дев’яти тисяч доларів. Відзначимо, що при обшуку у Клюкіних знайшли більше п’яти тисяч доларів і 50 тис. гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар