Кіровоградщина: після демобілізації учасник АТО зробив бізнес на горіхах

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ігор Вікторович вважає, що є тільки один спосіб прожити щасливе життя – мати міцну родину та знайти улюблену роботу. Після демобілізації з лав Збройних сил України чоловік вирішив відразу зайнятися пошуком роботи, проте його спроби виявилися марними.

По допомогу в працевлаштуванні він звернувся до Світловодського міськрайонного центру зайнятості. Зважаючи на те, що на місцевому ринку праці спостерігається дефіцит робочих місць, фахівці запропонували йому спробувати свої сили у сфері підприємництва. Перебуваючи на обліку, Ігор Вікторович взяв участь у семінарах, що орієнтують безробітних громадян на започаткування власного бізнесу. Проаналізувавши інформацію, отриману на вищевказаних заходах, чоловік вирішив спробувати себе в напрямку вирощування та реалізації грецького горіха, адже горіхівництво  є перспективним напрямком аграрного виробництва. Ядра грецького горіха мають широкий спектр застосування в кондитерському виробництві, медичних препаратах.

Проконсультувавшись з фахівцями міськрайонного центру зайнятості, Ігор Вікторович переконався в правильності власних намірів, а ставши учасником семінару «Від бізнес-ідеї до власної справи», отримав більш поглиблену інформацію про порядок започаткування підприємництва. «Коли я повертався з військової служби додому,  мріяв про те, що закладу великий сад. Саме тому вирішив зайнятися втіленням своєї мрії у життя», – каже Ігор Вікторович. Мрії судилося здійснитися. Відповідно до чинного законодавством він отримав 2 га землі в с. Велика Андрусівка, оформив акт на землю. Це стало початком.

Щоб приступити до горіхової справи, одного бажання було замало. Для того, щоб отримати ґрунтовні знання з цієї сфери професійної діяльності, чоловікові довелося опрацювати чимало літератури, Інтернет-сторінок та інших джерел. З вищевказаних інформаційних ресурсів він дізнався про Всеукраїнську громадську організацію «Українська горіхова Асоціація», яка проводить спеціалізовані семінари для охочих займатися вирощуванням горіхів. Ігор Вікторович не задумуючись взяв участь у кількох таких заходах, де йому вдалося розпитати фахівців з усіх куточків країни про те, які саджанці обрати,  як доглядати  за деревами, як отримати  прибуток й окупити витрати. Після успішного захисту бізнес-плану на тему «Горіхівництво» чоловік зареєструвався як підприємець, а пізніше отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи.

Отримані кошти та власні заощадження він планує використати на закупку саджанців горіхів, обладнання й техніки для догляду за деревами й збору плодів. Наступного року, навесні на двох гектарах землі з’явиться горіховий сад, який через 4-5 років принесе перші плоди.  Поки дерева набиратимуться сил для плодоносіння, а між їх рядами ростимуть гарбузи, насіння яких користується не меншим попитом, ніж ядра горіхів.

Усім безробітним, хто планує започаткувати власну справу, чоловік радить не боятися труднощів, а налаштовуватися на успіх.

Світловодський міськрайонний центр зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар