Кіровоградщина: переселенці з Донбасу відмовляються від реєстрації (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Станом на 21 грудня на Кіровоградщині зареєстровано близько 12 тис. переселенців з тимчасово окупованих територій. Проте не всі переселенці реєструються після прибуття.

Про це повідомила радник Міністерства соціальної політики у Кіровоградській області Світлана Томашевська, – передає кореспондент Першої електронної.

“Але ця цифра не є точною, адже багато людей відмовляються від реєстрації. Практично кожен другий чоловік не стоїть на обліку, побоюючись бути мобілізованим до лав ЗСУ. Не поспішають з реєстрацією студенти випускних курсів, щоб не прив’язуватися до Кіровограда. Адже вони сподіваються переїхати у більші міста: Одеса, Київ, Львів. Студентки молодших курсів краще реюструються, адже отримують додаткові пільги та надбавки. Деякі молоді сім’ї відмовляються від реєстрації, побоюючись, що в їхніх дітей буде клеймо «переселенця». Лише в місті Кіровограді я виявила 4 таких родини”, – розповідає Світлана Томашевська.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар