Кіровоградські спецпризначенці допомогли запобігти теракту (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Луганщині місцеві поліцейські, спільно зі спецпризначенцями з Кіровограда, затримали бойовика “ДНР”, який готував теракт.

У Лисичанську правоохоронці затримали бойовика НВФ «ДНР», який приїхав на територію Луганської області з метою дестабілізації обстановки та вчинення теракту.

19 листопада під час несення служби з охорони громадського порядку в м. Лисичанську співробітники батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Кіровоград» спільно з працівниками Лисичанського відділу поліції для перевірки документів зупинили молодика, який поводився підозріло. Під час перевірки документів та поверхневого огляду чоловіка правоохоронці виявили у нього карту м. Рубіжне Луганської області, на якій був позначений об’єкт з відмітками про вибух і вказані схематично шляхи можливого підходу до об’єкта і відступу.

У ході подальшої перевірки в приміщенні Лисичанського відділу поліції виявилося, що затриманий – раніше судимий 19-річний місцевий житель, який є активним учасником бандформування «ДНР».

Встановлено, що затриманий ніс службу у складі незаконного збройного формування «ДНР» в батальйоні «Оплот», під командуванням Олександра Захарченко. Протягом 2-х тижнів проходив початкову підготовку на полігоні поблизу окупованого бойовиками міста Брянка (Луганська область). У складі групи з таких, як він 30 молодих людей був направлений в місто Донецьк. Чоловік займався прикриттям пересування військ бойовиків, патрулював місто Донецьк та брав активну участь у бойових діях в Донецькій області.

Прибув у м. Лисичанськ з наміром вчинити терористичний акт у м Рубіжне зі своїми спільниками. Наразі співробітники поліції встановлюють спільників затриманого, з яким вони планували вчинити терористичний акт.

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфіковано за ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Відносно підозрюваного вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар