У Кіровограді відкрили надсучасне опікове відділення (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 26 листопада, у Кіровограді відкрився опіковий центр – це сучасне відділення Кіровоградської обласної лікарні, який був реконструйований за кошти обласного бюджету та вклади меценатів.

Реконструкція проводилась у співпраці з лікарями, тому центр обладнаний для комфортної роботи медперсоналу. За словами головного лікаря обласної лікарні Лариси Андреєвої, ремонт затягнувся через те, що приміщення досить старе. Проте очільники міста, області та медперсонал лікарні результатом задоволені. Кіровоградський опіковий центр є єдиним в області та одним із кращих в Україні.

Відтепер у опіковому центрі є дві операційні: “чиста” та гнійна. “Раніше в нас такого не було. Всі операції проводились у одноній операційній. Це було порушенням санітарних норм”, – зазначила Лариса Андреєва.

Особливістю нового центру є антистатичний лінолеоум. Це надсучана підлога: під лінолеумом розміщені мідні смуги. Така підлога стелиться у всіх провідних клініках світу, а на Кіровоградщині вона викорстана вперше. Головною перевагою атистатичної підлоги є енергонепровідність: в разі поломки обладнання ні пацієнт, ні лікарі не будуть вражені струмом.

Також операційні облаштовані спеціальною матовою плиткою, яка не відбиватиме світло. “Завдяки цьому хірурга не відволікатиме навіть світло”, – каже головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва.

Також з’явились лампи-трансформери, які легко рухаються.

Для пацієнтів із тяжкими опіками обладнано дві палати реанімації. Їх особливість у тому, що ліжка обладнані спеціальною плівкою. Адже складні пацієнти потребують особливого мікроклімату.

Дитячі палати прикрашені картинами, привезеними з Києва. Зокрема, ілюстраціями відомої української ілюстраторки Евгенії Гапчинської, янголяток якої можна побачити у книгах, листівках, навіть на обгортках цукерок.

Новий опіковий центр розрахований на 30 ліжок. Проте, за словами головного лікаря, наразі нараховується 32 пацієнтів, 13 з яких діти. “Учора привезли 7-місячну дитину із важкими стадіями опіків. Їй терміново необхідна допомога”, – каже головний лікар Лариса Андреєва.

Тож відразу після відкриття у опіковому центрі проведуть генеральне прибирання, кварцування і вже завтра-післязавтра десятки пацієтів зможуть лікуватись у сучасному відділенню європейського зразка.

Більше фото тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар