Дівчинка з Кіровограда створила економну систему освітлення і обігріву приміщень

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Школярка з Кіровоградської області Руслана Делієва відзначилась на шостій Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі інноваційних проектів «Майбутнє України». Її робота ввійшла в сотню кращих з тисячі представлених на виставці.

Про це пише газета День.

Руслана Делієва  (учениця 11 класу Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв)) працювала у руслі утеплення будинків і збереження енергії. Як наголосив Президент МАН Станіслав Довгий, цієї сфери стосувались більшість цьогорічних проектів.

Винахід Руслани – система освітлення і обігріву приміщень з економією енерговитрат. «Знаючи, що енергія світла може перейти в теплову, зробили такий проект: збираємо з більшої площі світло, передаємо його по світловод, за рахунок сонячного світла нагрівається нагрівач і передає це тепло воді», – пояснила Руслана.

Протягом двох днів конкурсне журі має визначитися з переможцями. І вперше в цьому році найкращі винахідники отримають грошові гранти: п’ять, три і тисячу гривень.

Окрім Руслани, Кіровоградщину на виставці представляли учні 11 класу Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв) Пуляєва Анна, Яковлєв Олег, Котік Євгеній, учениця 11 класу Новопразького навчально-виховного комплексу Калашник Тетяна і учень 10 класу того ж закладу Кісільов Максим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар