Дмитро Ярош про загрозу імперської назви: Саме з Єлисаветграду розпочалась “Новоросія”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді через багаторічну пропаганду з боку проросійських сил існує значний ризик повернення місту російської імперської назви “Єлисаветград” на честь російської цариці Єлисавети. Значна частина обдурених російською пропагандою мешканців міста не вбачають в такому перейменуванні жодної загрози. Саме з Єлисаветграду розпочалась “Новоросія”, адже перша назва “Новоросійська губернія” з’явилась на території сучасної Кіровоградщини.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці заявив Дмитро Ярош – український громадсько-політичний діяч, лідер політичної партії «Правий сектор». Народний депутат України 8-го скликання. Радник Начальника Генерального штабу України.

Пропонуємо ознайомитися з заявою народного депутата і лідера ПС:

“До питання декомунізації…

Російські окупанти призупинили атаки свого терористичного війська на Донбасі, однак не залишили намірів поневолення українців. Сьогодні вони воюють з нами не тільки зброєю, а й на рівні ідеології та символів.

Так, у Кіровограді, який повинні перейменувати в процесі декомунізації, через багаторічну пропаганду з боку проросійських сил, існує значний ризик повернення місту російської імперської назви “Єлисаветград” на честь російської цариці Єлисавети. Значна частина обдурених російською пропагандою мешканців міста не вбачають в такому перейменуванні жодної загрози.

Саме з Єлисаветграду розпочалась “Новоросія”, адже перша назва “Новоросійська губернія” з’явилась на території сучасної Кіровоградщини. І тому повернення цієї назви надзвичайно важливе для Москви в контексті реалізації путінської стратегії “русского мира”. Російські пропагандисти агітують за повернення імперської назви з екранів своїх телеканалів навіть і вустами своїх маріонеток з ДНР-ЛНР.

Однак, повернення російської царської назви – це зрада тих наших побратимів, які загинули у війні з путінськими окупантами. Ми не можемо залишитись осторонь цих процесів, ми не можемо допустити ідеологічної диверсії російських агресорів в центрі України.

Закликаю громаду міста Кіровограда згуртуватись і не дати нав’язати собі чужинську назву. Цю назву не те, що не можна повертати, її не варто навіть обговорювати! Дискусія має відбуватись довкола виключно українських варіантів. А путінським прихвостням, які дурять людям голови, скажу – марно стараєтесь. Україна переможе!

Провідник НВР «Правий сектор», народний депутат України Дмитро Ярош”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар