Дітям, які постраждали в АТО, виділили 15 млн євро на реабілітацію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Німецький уряд виділив 15 мільйонів євро на соціально-психологічну реабілітацію дітей, які постраждали від збройного конфлікту на сході України, а також на відновлення водопостачання в Маріуполі.

Про це повідомив державний секретар Міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини Фрідріх Кітчельт під час офіційної церемонії передачі Державній службі з надзвичайних ситуацій України автомобілів швидкої допомоги підвищеної прохідності, передає Радіо свобода.

«Цей проект починає діяти від 2 жовтня, і це лише одна складова з тих соціальних проектів, які ми підтримуємо», – підкреслив німецький посадовець. Кітчельт зауважив, що усі проекти, які фінансуватиме Німеччина спрямовані на підтримку реформ в Україні. Так звана Спеціальна ініціатива «Україна» – масштабна програма допомоги німецького уряду східним регіонам країни – розрахована на 12 мільйонів євро, а реалізована лише на 3,5 мільйона євро.

Зауважимо, що Німеччина передала Україні 12 медичних автомобілів, укомплектованих на базі позашляховиків Toyota. 10 використовуватимуть в східних областях, а 2 залишиться в Києві.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар