До Кропивницького завітає міжнародний кінофестиваль Docudays UA (ПРОГРАМА)

4-7 листопада до культурно-освітнього простору Гончаренко центр Кропивницький завітає міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Протягом кількох днів тут проведуть 5 показів фільмів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницький Гончаренко центр.

За словами організаторів, модераторкою показів буде Людмила Шестакова – керівниця екологічної громадської організації «Флора», регіональна координаторка Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Кіровоградській області.

У програмі показів:

  • Понеділок, 4 листопада о 13.00. Фільм «Дівчинка далеко від дому» (Girl Away From Home) від номінованого на «Оскар» режисера Сімона Леренґа Вільмонта та режисерки Аліси Коваленко — про 13-річну Настю, елітну гімнастку з Києва. Здобувши перемогу на українському чемпіонаті разом із гуртом близьких подруг, Настя та її бабуся змушені тікати в Німеччину через війну в Україні.
  • Вівторок, 5 листопада о 14.00. Фільм «Чоботи в ґрунті, руки в землі» — про надзвичайний духовний звʼязок між режисеркою Кароліною Ускакович та її харизматичною бабусею Зоєю, гордою українською пенсіонеркою, яка плекає свій некапіталістичний селянський спосіб життя. Взимку 2021 року Зоя подарувала Кароліні пакетик насіння власних помідорів. Однак наступний сезон вирощування припав на спустошливе вторгнення Російської Федерації в Україні.
  • Середа, 6 листопада о 13.00. Фільм «Порося Нельсон» (Nelson the Piglet) — про те, як сім років тому сімʼя Вербеків взяла собі домашнього улюбленця — карликову свинку. Та коли порося чомусь виростає у 500-кілограмового звіра, і сусіди, і поліція підіймають бунт. Однокласникам сина Брендона це теж не подобається, адже така велика і брудна свиня в будинку — це неприйнятно, правда?
  • Четвер, 7 листопада о 13.00. Фільм «Кіоск» (The Kiosk) — історія дружби між Анею та її свекрухою Лідкою. Аня — сильна духом і рішуча. Лідка — її протилежність, соромʼязлива та стримана. Вона щойно покинула свого чоловіка-абʼюзера. Жінки зустрічаються в газетному кіоску, яким керує Аня. Вони працюють над запитом про розлучення, що дозволить Лідці почати нове життя без страху та насильства.

Покази фільмів відбудуться за адресою вул. Велика Перспективна, 4а (Гончаренко центр Кропивницький). Для участі необхідно зареєструватися за посиланням. Участь безплатна.

Довідково: Docudays UA – це найбільший в Україні Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, який відбувається протягом 20 років впродовж останнього тижня березня у Києві.

Нагадаємо, у Кропивницькому триває набір на експрес-курс безпеки дорожнього руху

Читайте також: близько 55 тисяч для ЗСУ зібрали під час ретротуру Гайворонською вузькоколійкою

Поширити:

Залишити коментар:

коментар