Кропивницький нацгвардієць взяв участь у всеукраїнському бейсбольному турнірі

Кропивницький нацгвардієць, професійний бейсболіст Сергій Штапура взяв участь у першому бейсбольному турнірі «Кубок вдячності Силам оборони України».

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу військової частини 3011 Національної гвардії України.

«Кубок вдячності Силам оборони України» – турнір, ініційований гравцями та тренерами бейсбольних команд Кропивницького на знак вдячності захисникам і захисницям говорять організатори.

Кубок розіграли між собою команди, названі «Синя збірна» та «Жовта збірна» (за кольорами виїзної та домашньої форми бейсбольних збірних України), складені з гравців трьох кропивницьких клубів Вищої ліги чемпіонату України з бейсболу.

Серед гравців – п’ятеро бейсболістів,  військовослужбовців Сил оборони.

Сергій говорить, що бейсболом займається з першого класу, прийшов до секції за компанію з однокласником. Сподобалось, оскільки були хороші наставники: «З великою вдячністю згадую свого першого тренера Сергія  Хименка, який став на захист країни з початку повномасштабного вторгнення та загинув на російсько-українській війні у 2022-му році. Він прищепив мені любов до бейсболу та навчив наполегливо йти до своєї мети. Тренер був і залишається для мене героєм, людиною честі, патріотом свого міста, своєї країни».

13

Майстер спорту з бейсболу, нацгвардієць брав участь у Чемпіонатах Європи, Америки, виступав у складі Національної збірної України.

12

«Ми розуміємо, що зараз Сергій не має стільки часу на тренування, як до призову на службу, але, все одно, він знаходить вільний час для того, щоб тренуватися та брати участь у змаганнях. Він багато чим допомагає команді. Крім того, Сергій є мотивуючим фактором для партнерів по команді та гідним прикладом для молодих бейсболістів», – відзначає тренер.

11

Під час турніру збирали донати, які направлять на допомогу Силам оборони України.

“Протягом трьох ігрових днів турніру (21-22 та 28 вересня) спільно з БФ «Мачок» проводився збір на зарядну станцію та інвертор для 37-ї окремої бригади морської піхоти. Вдалось накопичити понад 39,5 тисячі гривень: 8762 грн банкнотами та монетами у скриньці на стадіоні та 30 798 на «банці» Монобанку.”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Олександрівські волонтери відремонтували для військових понад 70 автомобілів

Читайте також: РЕБ вартістю понад 130 тисяч гривень передала ЗСУ Катеринівська громада

Поширити:

Залишити коментар:

коментар