Коли відбудеться Радіодиктант єдності – 2024?

© unian.ua

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності цього року відбудеться у п’ятницю, 25 жовтня. Подія традиційно присвячена Дню української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його у найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі.

«Суспільне вже традиційно щороку об’єднує українців і всіх охочих, хто може долучитися до написання радіодиктанту з будь-якого континенту світу. Закликаємо всіх приєднатися і написати разом із сотнями тисяч людей Радіодиктант національної єдності, бо єднання довкола української мови — це важливо і знаково. Тож долучайтеся всі, хто знає або тільки вчить українську, розуміє і любить, або тільки відкриває її для себе, відчуйте себе частинкою нашої сильної і прекрасної України» — зазначила Юлія Шелудько, координаторка радіодиктанту, виконавча продюсерка Українського Радіо.

Хто цього року напише текст для диктанту і хто читатиме його — стане відомо згодом.

Нагадаємо, минулого року авторкою тексту була поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Його читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.

Тоді долучилися понад пів мільйона осіб на платформах Суспільного. Близько 20 тисяч листів надійшло на перевірку, а переможцями стали сім осіб.

Читайте такожШколяр із Гайворона переміг у всеукраїнському радіодиктанті-2022

Поширити:

Залишити коментар:

коментар