Кіровоградщини сягнула пилова буря з Каспійської низовини

© pixabay.com

У Каспійській низовині сьогодні, 30 вересня, спостерігається пилова буря. Вітер приніс запилене повітря до України, зокрема й на Кіровоградщину.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Укргідрометцентру.

Дрібний пил осідає в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Черкаській та Кіровоградській областях. Погіршує ситуацію місцева сухість земної поверхні, додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, що здіймає вітер.

“Ситуація утримається попередньо до п’ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний. Пил потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря” – попереджають метеорологи.

Також наголошують, що вдень 30 вересня по місту Кропивницький та по Кіровоградській області очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

“Досліджували повітря на вміст пилу, азоту діоксину, ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду та формальдегіду. Показники в межах допустимих рівнів. Але станом на 12-ту годину, зафіксовано перевищення пилу в атмосферному повітрі. Цей показник, при нормі 0,5 мг/м³ становив 0,66 мг/м³.

Спеціалісти рекомендують, за можливості, обмежити перебування на вулиці, особливо дітям, вагітним жінкам, людям похилого віку. Споживати більше рідини, частіше робити вологе прибирання в житлі і не забувати про засоби індивідуального захисту” – прокоментував начальник ОВА Андрій Райкович.

Читайте також: Вітер зірвав шифер з Голованівського ліцею і перекинув альтанку з дітьми

Поширити:

Залишити коментар:

коментар