Кропивницький попрощався з двома загиблими воїнами

Сьогодні, 27 вересня, кропивничани прийшли на Алею почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища, щоб провести в останню путь двох загиблих захисників.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Максим Петріді народився 18 липня 1985 року у Кропивницькому. У 2002 році Максим закінчив загальноосвітню школу № 24, нині – Подільська гімназія. Пройшов військову строкову службу в лавах української армії. Після закінчення терміну служби повернувся додому та почав працювати на будівництві.

Свій перший контракт він уклав у 2010 році: спочатку служив радіотелеграфістом вузла зв’язку Оперативного командування «Південь», а пізніше його перевели до Кримської бригади – вузла Повітряних Сил «Крим» Повітряного командування «Південь».

Тут у Криму, в 2014 році його застала війна. Два тижні частина, в якій служив Максим Іванович була в оточенні. Максим Петріді повернувся з Криму до Полтави, де продовжив службу. Далі – безпосередня участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, операції Об`єднаних Сил.

Був нагороджений відзнакою Начальника Генерального Штабу Збройних сил України – нагрудним знаком «Учасник АТО», нагрудним знаком міністра оборони України «За зразкову службу», відзнакою-медаллю командувача Сухопутних військ Збройних Сил України «За особливу службу», медаллю «10 років сумлінної служби» Міністерства оборони України, відомчими відзнаками.

Від початку повномасштабного вторгнення росії та територію України Максим Петріді був на найгарячіших напрямках фронту – в Луганській, Донецькій, Херсонській областях. Служив на посаді командира зенітного ракетного взводу.

Заочно закінчив навчання у Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка і Одеську Військову Академію та отримав офіцерське звання.

Молодший лейтенант Максим Петріді з позивним «Грек» загинув 22 вересня 2024 року поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області під час виконання бойового завдання.

“Він закрив собою та врятував життя чотирьом побратимам. Зараз ці воїни знаходяться на лікуванні у шпиталях. Максим Петріді був людиною із загостреним почуттям справедливості, відданим своїй справі, побратимам, душею компанії, завжди усміхненим та життєрадісним. Без люблячого, турботливого сина, брата, дядька, коханого чоловіка залишились мама, тато, брат, сестра, племінники та дружина, яка разом з ним служила у військовій частині”, – йдеться у повідомленні.

Олександр Хижевський народився 20 червня 1975 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі № 26, нині – «Ліцей «Нова українська школа».  Фахову освіту Олександр здобув у професійно-технічному училищі № 6.

Трудову діяльність розпочав на заводі «Ельворті», деякий час працював на заводі «Гідросила». Далі присвятив своє трудове життя будівельній сфері.

У червні 2024 року він добровольцем приєднався до лав Збройних сил України, служив на Донецькому напрямку. Був сапером інженерно-саперного відділення.

Солдат Олександр Хижевський загинув 21 вересня 2024 року в районі населеного пункту Богоявленка Волноваського району Донецької області під час виконання бойового завдання. 

Син Артем так написав про батька: «Він був кращим прикладом для мене, справедливий до всіх, добрий, щирий, завжди був поруч. Він навчив мене бути чоловіком та відповідати за свої вчинки. Він був патріотом. І хочеться, щоб всі знали, що тато загинув мужньо захищаючи свою країну та свою сім`ю».

Без рідної людини залишились мама, син, донька, кохана, брат, який зараз теж воює та племінники захисника.

Панахиду за загиблими Воїнами відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11
12

Нагадаємо, отримав травми, несумісні з життям: у Кропивницькому попрощалися із загиблим воїном

Читайте також: Кропивницький попрощався із загиблим 25-річним воїном (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар