Під час ракетного удару в Полтаві загинув військовий із Кіровоградщини

Захисник зі Світловодська Денис Терновський загинув 3 вересня внаслідок ракетного обстрілу  у Полтаві.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Світловодської міської територіальної громади.

Народився Денис Терновський 14 вересня 1987 року у Світловодську. Закінчив 9 класів місцевої ЗШ №2, після чого навчався у Світловодському політехнічному фаховому коледжі на факультеті радіоелектронного-приладобудування. Згодом закінчив Державний технологічний університет у Черкасах, за фахом «Компʼютерна інженерія».

З початку повномасштабного вторгнення займався волонтерською діяльністю, возив продукти харчування до Бучі, зокрема, допомагав розбирати завали.

“З самого початку війни Денис не міг стояти осторонь, не зважаючи на «білий квиток» з діагнозом – порок серця, він постійно намагався стати на захист рідної землі.

Хоча у військкоматі йому 4 рази відмовляли, він мобілізувався  до лав ЗСУ 13 червня 2024 року”, – розповідають рідні воїна.

Спочатку чоловік проходив військову підготовку у Чернігівській області, після чого приєднався до захисників на Сумському напрямку. Служив на посаді звʼязківця.

Згодом його направили на навчання у Полтаву. По закінченні курсу він мав би поїхати на службу у Донецьку область.

“Трагедія 3 вересня у Полтаві сколихнула всю Україну, російські терористи обстріляли Полтавський військовий інститут зв’язку.

Чоловік в той момент знаходився там і отримав тяжкі поранення. Дениса госпіталізували до лікарні,  він переніс 4 операції, але 5-та операція стала останньою”, – йдеться у повідомленні громади.

5 вересня 2024 року серце воїна зупинилося.

У Героя залишилися дружина, одинадцятирічна донька та двоє сестер.

458575484-524953766576962-4032726403239983633-n

Довідково: 3 вересня 2024 року рф завдала ракетного удару балістичними ракетами по Полтаві. За офіційними даними, внаслідок російського удару по будівлі Інституту зв’язку та лікарні загинули 55 людей, поранень зазнали 328. 

Нагадаємо, у госпіталі від важких поранень помер захисник з Кіровоградщини

Читайте також: у Курській області загинув захисник з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар