Кропивницька міськрада планує продати депутату землю в розстрочку

Депутати Кропивницької міськради планують продати своєму колезі Вадиму Дризі (партія «Наш край») земельну ділянку, що нині належить громаді міста. Землю депутат отримає в розстрочку.

Відповідний проєкт рішення сесії №2182 опубліковано на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

На згаданій ділянці по вулиці Преображенській, 88-б, площею 0,08 га та з цільовим призначенням “для будівництва та обслуговування будівель торгівлі”, наразі знаходиться нерухомість, що належить Вадиму Дризі. Приміщення площею 668 м² депутат отримав у власність у 2006 році.

© google.maps

У липні цього року департаменту містобудування Кропивницької міськради замовляв експертну грошову оцінку цієї ділянки, за що сплатив 2500 грн. з місцевого бюджету. Експерти оцінили вартість землі у 815,6 тис. грн.

Згідно з проєктом рішення сесії, протягом місяця після підписання договору купівлі-продажу Дрига має сплатити не менше як 50% від суми першого платежу. Сюди ж входить майже 125 тисяч гривень авансу. Решту суми (за підрахунками міськради – 690 тисяч гривень) депутат виплачуватиме протягом 5 років. Тобто приблизно по 11,5 тисяч гривень у місяць.

На розгляд Виконавчого комітету міської ради даний проєкт рішення не виноситься. Натомість його розгляне постійна комісія з питань екології, земельних відносин та комунальної власності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар