«Кіровоградобленерго» просить людей не палити суху траву

© promin.cv.ua

Тоді коли внаслідок неодноразових ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури України з метою уникнення порушень синхронної роботи об’єднаної енергетичної системи країни існує об’єктивна необхідність у застосуванні графіків примусового обмеження електропостачання, суттєвих додаткових ускладнень в роботі об’єднаної енергетичної системи завдають відключення повітряних ліній електропередачі спричинені підпалами сухої трави, очерету, стерні тощо.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ПрАТ «Кіровоградобленерго».

“Люди не повною мірою усвідомлюючи наслідки таких дій, не лише шкодять довкіллю, а й стають винуватцями порушень в роботі електромереж, що загрожує тривалим знеструмленням об’єктів критичної інфраструктури. А це в умовах воєнного стану цілком може трактуватися як диверсія з наступними правовими наслідками для паліїв”, – кажуть на підприємстві.

У ПрАТ “Кіровоградобленерго” наголошують на необхідності дотримання вимог пожежної безпеки на території охоронних зон електричних мереж. Зокрема, в даних зонах суворо забороняється розпалювати вогнища, випалювати траву та іншу суху рослинність, влаштовувати сміттєзвалища, складати легкозаймисті матеріали тощо.

Пам’ятаймо, що спалювання сухої трави влітку не тільки шкідливо для здоров’я, а ще й небезпечно для життя. Категорично заборонено спалювати сухостій поблизу ліній електропередачі чи електроустановок.

ПрАТ «Кіровоградобленерго» нагадує про те, що розводити багаття поблизу енергетичних об’єктів, особливо під повітряними лініями електропередач категорично заборонено. Відкритий вогонь в охоронних зонах, через які проходять високовольтні лінії, здатний спричинити замикання, що може призвести до руйнівних наслідків. Висока температура спалює кисень та розріджує повітря, відтак зникає ізоляційний повітряний прошарок між проводом і землею. Це своєю чергою може призвести до аварійних відключень ліній електропередачі, пошкодження електрообладнання, знеструмлення великої кількості абонентів та завдання збитків.

“Тож, звертаємося до жителів області: будьте уважні та обережні з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

У разі пожежі не гайте часу, одразу телефонуйте до рятувального підрозділу за телефоном «101» і повідомте про вогнище, загоряння і як туди доїхати.

Не нехтуйте елементарними правилами власної безпеки. Бережіть себе та своїх рідних” – наголошують енергетики.

Читайте також: Як спалювання трави шкодить життю і здоров’ю?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар