Укрпошта презентувала благодійну марку до Дня пам’яті загиблих захисників

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, Укрпошта провела спецпогашення поштової марки «Хвилина мовчання».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією пошти.

Захід відбувся біля меморіалу полеглих у російсько-українській війні на Майдані Незалежності у Києві, а також в обласних центрах України.

Простір із прапорцями, на яких зазначені імена загиблих Героїв, на Майдані Незалежності став символом пам’яті про тих, хто віддав своє життя за свободу України. Саме його відтворив на поштовому випуску «Хвилина мовчання» донецький художник Сергій Майдуков.

Перші прапорці з’явилися в червні 2022 року, коли родичі бійців полку “Азов” встановили 55 прапорців, на яких були написані імена героїв, що захищали Маріуполь. Ці прапорці стали символом пам’яті, болю та гордості за тих, хто віддав своє життя за Батьківщину. Сьогодні на центральній площі Києва можна побачити тисячі прапорців, які встановлені як з українськими кольорами, так і з прапорами іноземних держав. Вони постійно нагадують про величезну ціну, яку Україна платить за свою свободу та незалежність.

Нову марку офіційно ввели в обіг та погасили штемпелем «Перший день» генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, автор випуск Сергій Майдуков та заступник головнокомандувача ЗСУ, полковник Андрій Лебеденко. Церемонія розпочалася о 09:00 з загальнонаціональної хвилини мовчання, віддаючи данину пошани всім, хто загинув: військовим, лікарям, цивільним, дорослим та дітям.

На поштовому випуску «Хвилина мовчання відтворені роботи донецького художника Сергія Майдукова «Марсове поле. Львів» (2023 р.) та «Меморіал на Майдані Незалежності. Київ» (2024 р.). Доповненням до цього емоційного випуску є вірш геніальної української поетеси Ліни Костенко «І жах, і кров, і смерть, і відчай», написаний у 2014 році, який підсилює атмосферу глибокої скорботи та шани.

Тираж марки – 350 000 примірників. Кількість в аркуші – 5+1 купон. Тираж конверта «Перший день» – 40 000 примірників, папки – 500 примірників.

Придбати поштовий випуск можна з 29 серпня у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар