На Кіровоградщині проведуть патріотичний забіг у пам’ять про загиблих воїнів

Фото: Вечірній Київ

Сьогодні, 3 липня, стартувала реєстрація на щорічний патріотичний забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” в пам`ять про полеглих захисників.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова, інформує Перша електронна газета.

Захід “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” започаткували батьки загиблих військовослужбовців у 2018 році.

“Ця патріотична акція є можливістю вшанувати подвиг тих, хто стримував навалу ворога ще у 2014 році, та підтримати  родини, які втратили найближчих під час великої війни. Участь в заході – це прояв вашої позиції, свідомості та єднання “,- зазначила посадовиця.


photo-2024-07-03-12-49-34

Охочим долучитися до забігу, який пройде одночасно на території України та інших держав у суботу, 31 серпня, необхідно: 

– обрати ім’я Героя, пам’ять якого ви хочете вшанувати;

– обрати дистанцію – 2, 5 або 10 км;

– після реєстрації отримати на електронну пошту свій порядковий номер та роздрукувати його;

– пробігти обрану дистанцію;

– опублікувати у соціальній мережі фотографії із забігу з життєписом Героя, а також додати до опису світлин хештеги #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024.

photo-2024-07-03-12-49-40

Варто пам`ятати, що до участі в забігу допускають лише повнолітніх, діти ж можуть долучитися до заходу  за присутності батьків. Окрім цього, під час забігу забороняються будь-які внески та політична реклама.

Олена Степанок, голова ГО “Єдина родина Кропивниччини”, спільно з представниками влади обласного центру організовувала забіг у 2022 році. Тоді участь в заході взяли виключно родини загиблих воїнів.

“Організовуючи подібні акції й долучаючись до них, я несу пам`ять про свого чоловіка Володимира Степанка, який загинув у 2015 році під Дебальцевим. Людина жива доти, доки ти про неї пам`ятають. Буквально днями до мене зверталися рідні загиблих воїнів і казали, що у Кропивницькому люди абсолютно байдужі до хвилини мовчання. Я сама в цей момент спостерігаю за ситуацією навколо мене і бачу, що здебільшого, окрім мене, ніхто не зупиняється. Це теж показник пам`яті.

Загибла людина для своєї родини – це всесвіт. Забіг – можливість підтримати тих, хто цей всесвіт втратив”,- розповіла Олена Степанок.

Для участі в забігу необхідно заповнити реєстраційну форму, опубліковану на офіційних сторінках ОВА та територіальних громад області.  Прийом заявок завершується  13 серпня.

Нагадаємо, Кіровоградщина попрощалася з трьома загиблими воїнами (ФОТО)

Читайте також: на війні загинув старший лейтенант з громади на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар