“Критичний водогін”. Мешканці Малої Виски вже тиждень скаржаться на відсутність води

Жителі міста Мала Виска скаржаться, що вже тиждень живуть без водопостачання, а технічна вода, яку їм підвозять цистернами, брудна і не придатна до використання. Ситуацію називають критичною.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Водогін у Малій Висці зношений на 80 відсотків. Про це, зокрема, повідомляли в місцевій пресі. Труби на багатьох ділянках проіржавили і практично по всьому діаметрі занесені брудом і навіть часткова їх заміна за кошти споживачів послуг (населення) ні якості, ні води у кранах не додала. Не поліпшило ситуації і об’єднання свердловин в одну мережу (так зване закільцювання), після якого, так обіцяли, “вода буде у всіх”.

А з 1 січня цього року Маловисківський водоканал ще й бере плату з населення за абонентське обслуговування:

За інформацією місцевих жителів, з настанням літа тут і в минулі роки були проблеми з водою, однак владі, навіть при відключеннях електрики, вдавалось їх вирішувати. Нині ж через спеку і часті відключення електроенергії значно зросло споживання води. Без електрики свердловини (Мала Виска споживає воду з-понад десятка свердловин, що розташовані по всій території міста) теж знеструмлюються. Як пояснюють у місцевому водоканалі, при відновленні електропостачання насоси не встигають заповнити систему водою.

Тим часом пояснення адміністрації комунального підприємства “Мала Виска-Водоканал” у соцмережах і реакція населення міста дуже емоційні і малооптимістичні:

“Шановні абоненти! Станом на 28 червня 2024 року водопостачання по місту часткове. Підприємство має два генератори (забезпечені дизпаливом від Маловисківської міської ради). Вони встановлені на двох свердловинах – Польова та Севастопольська. При відключенні світла генератори працюють, але їх робота не забезпечує повного заповнення водопровідної мережі.

Поки буде погодинне відключення світла на свердловинах, постійного водопостачання не буде. По можливості просимо робити запаси води. Дякуємо за розуміння.”

“Шановні абоненти! Сьогодні 02.07.2024 аварійна бригада налагоджує та підключає ще один генератор на свердловину, проводяться роботи по закольцовуванні трьох свердловин.

Надіємося, що завдяки цьому система водопостачання до кінця робочого дня заповниться водою. Чекаємо.”

На це маловищани відповідають у соцмережах:

“Вчора був підвіз технічної води до вулиці Велігіна, колір кофе. О 23 годині почала текти вода з крану, теж не прозора, але колір кращий, чим з автомобіля. Чи надовго ця вода, чи скоро закінчиться?”

“Добрий ранок, шановний водоканал. Яка причина тому, що на вулиці Польовій які сутки немає води, вода в башню поступає, а чому немає постачання далі? Коли припиниться це знущання? Всі розуміємо, яке зараз становище в країні, встановіть графіки постачання води…”

“В нас немає місцевої влади!!!! В них почались жнива! А те, що в місті немає води, то не їх проблеми!”

“Привокзальна без води ЗОВСІМ. Ніяких планів, стратегій розвитку, просто працює десь два генератора, зарплата нараховується. І нічого крім ”дякую” писати не можна бо ображаються люди ж працюють… А в результаті кожен рік жителі без води. Це вже стало чомусь нормально??? Тиждень???”

“Води немає вже тиждень” В договорі зазначено – мати триденний запас води. А якщо за тиждень я його вже використала, що робити далі: не митися, не готувати, не прати? То дайте мені хоч освіжувач повітря та готову їжу мені та моїм дітям, АБО зробіть графіки подачі води, так як зі світлом. І як я прийду платити за воду, не дай Бог з мене візьмуть за підвіз води ОТІ 18 ГРИВЕНЬ,ЩО ВИ ПРИДУМАЛИ СОБІ НА КАНЦЕЛЯРІЮ, майте совість, нелюди!”

“Судячи з коментарів, то без води зараз все місто. Не зрозуміло тільки, вже два роки живемо без світла хіба не можна було вже зібратися всім відповідним службам і придумати вихід із ситуації. Світло виключають по
всій Україні, тільки кого не запитаю з інших міст, то проблем з водою немає. Виникає питання: це вони такі розумні чи ми такі дурні?”

Тим часом на п’ятницю, 4 липня, призначено чергове засідання незакінченої через відсутність кворуму сесії міської ради, на яку збираються прийти містяни, обурені таким “водопостачанням”.

Володимир Тільнов для Першої електронної газети.

Читайте також: Мешканці Завадівки отримуватимуть воду за графіком через полив городів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар