Як оновити смартфон до Android 15: які телефони отримають нову ОС

Apple та Google – два провідних розробники власних операційних систем для смартфонів і планшетів. З виходом iPhone 16 Apple запропонує власникам смартфонів попередніх років, починаючи з iPhone X, оновитися до iOS 18. На жаль, згідно з чутками, функції штучного інтелекту отримають лише власники топових флагманів iPhone 15 Pro/Pro Max. Якщо ж у вас “слабші” моделі, будуть доступні лише деякі з функцій штучного інтелекту, а також багато нових фішок iOS 18.

Android 15 – Google готує грандіозне оновлення

В Україні більшість смартфонів працюють під керуванням операційної системи Android, яку розробляє та оновлює Google. Цього року очікується вихід нової версії Android 15 під кодовою назвою Vanilla Ice Cream. Якщо ви не бажаєте відставати від прогресу, за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/ можна вибрати смартфони, які нині працюють на 14-тій версії Андроїда, а згодом їх можна буде оновити до Android 15. В Google вже склали списки телефонів, на які можна буде завантажити оновлену версію популярної операційної системи.

Які фішки будуть в Android 15:

  1. Супутниковий зв’язок, коли інші види зв’язку недоступні;
  2. Архівація програм – якщо застосунок не використовується, він стискається та архівується, зберігаючи лише користувацькі дані;
  3. Частковий запис екрана – якщо хочете зробити скріншот конкретного вікна або застосунку, можете зробити знімок лише частини дисплея;
  4. Auracast – можливість швидше ділитися аудіо повідомленнями, а також підключення декількох аудіопристроїв до одного смартфона, наприклад двох пар навушників;
  5. Режим вебкамери – тепер телефон можна використовувати замість камери при підключенні до ПК.

Є й багато інших цікавих оновлень, наприклад Desktop Mode з плаваючими вікнами – це досить зручно для власників планшетів, які працюють за пристроєм з під’єднаною клавіатурою та зможуть ділити екран навпіл чи відкривати одночасно вікна для декількох програм.

Як оновити свій смартфон до Android 15

Для оновлення робити щось особливе не потрібно. Достатньо зайти до налаштувань. Так, в більшості смартфонів, наприклад Samsung, Nokia, Motorola в налаштуваннях є окремий розділ присвячений оновленням. Якщо виробник вашого смартфона забезпечує оновлення ОС до 15-го Андроїда, ви обов’язково отримаєте сповіщення.

В смартфонах OPPO, Xiaomi, realme про оновлення можна дізнатися відразу після входу в меню налаштувань. На іконці з назвою операційної системи та оболонки появиться відмітка про наявність оновлень Андроїд. Переконайтесь, що ваш смартфон під’єднано до Вай-фай, адже обсяг оновлення Андроїд 15 складає декілька гігабайтів, й оператор мобільного зв’язку може списати їх з вашого рахунку, якщо завантажувати через 4G.

1

Які смартфони отримають Андроїд 15

Google вже випустив список смартфонів для завантаження бета-версії для тестувань. Вона ще досить сира, тому поспішати не варто. Крім того, виробник смартфона повинен адаптувати й власну оболонку під нову версію ОС. Тому краще дочекатися офіційного релізу.

Вже сьогодні можна сказати, які серії смартфонів оновляться до Андроїд 15:

  1. Samsung Galaxy S21 (S21 FE) й новіші, Flip і Fold від Z3, Galaxy A серії A14/A15 й вище, Galaxy M14/M15 й новіші:
  2. OPPO Reno 9T й новіші;
  3. Xiaomi 12 й новіші;
  4. Motorola Edge/Razr починаючи від 30-ої серії, Moto G53, Moto G74.

Звісно, це не повний список, адже він нині не доступний. Детальнішу інформацію про можливість оновлення саме вашої моделі смартфона до Андроїд 15 можна знайти на офіційному сайті виробника.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар