“Золотий Хрест” від Головнокомандувача ЗСУ отримав воїн з Кіровоградщини

Нагрудний знак “Золотий Хрест” від Головнокомандувача ЗСУ отримав військовослужбовець одного із батальйонів 121-ї окремої бригади територіальної оборони Вадим, родом з Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу 121 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

До лютого 2022 року військового досвіду чоловік не мав. В цивільному житті у Вадима було основне захоплення – спорт. Він  представляв Україну на Міжнародній арені – чемпіонатах Європи й світу.

«Як почався мій день 24 лютого 2024 року? З переляку, як у всіх, з повним нерозумінням, що буде далі, як швидко і куди саме дійде ворог. У мене було палке бажання робити щось корисне. Буквально за першу добу цього хаосу прийшло розуміння, що треба готуватися. Разом зі своїм товаришем В’ячеславом, ми, до речі, й зараз в одному підрозділі проходимо службу, стали робити коктейлі Молотова. Потім зрозуміли, що це буде неефективно і потрібно отримувати нормальну зброю та долучатися до війська тому, що групою озброєних людей має хтось керувати. Тоді й записався до батальйону територіальної оборони», – пригадує Вадим.

Раніше чоловік не планував пов’язувати своє життя зі Збройними силами України – вважав, що нездатний підкорятися наказам і жити по чиїйсь вказівці. Але коли прийшла велика війна, доєднався до війська тому, що була необхідність захистити своїх рідних.

Перший бойовий досвід чоловік отримав під час контрнаступу на Херсонщині, а наразі  знищує живу силу та техніку противника на південному напрямку країни, за що й отримав нагороду від Головнокомандувача.

“Ця нагорода – не лише моя заслуга – це результат взаємодопомоги командирів та побратимів. Дякую їм за підтримку та довіру. Перемога буде в будь-якому випадку, це лише питання часу”,- говорить чоловік.

099

0999

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ нагородив воїна з Кропивницького нагрудним знаком

Читайте також: Головнокомандувач вручив грошову премію зв’язківцю з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар