Чому змінюється номер черги в графіку відключень – пояснює обленерго

© Чернівці Таймс

Деякі споживачі електроенергії скаржаться, що не встигають слідкувати за графіками погодинних відключень, бо час від часу у них змінюється номер черги.

ПрАТ “Кіровоградобленерго” пояснюють, чому відбуваються такі зміни, інформує Перша електронна газета.

“Такі зміни відбуваються під час масових ремонтних робіт. Щороку, з квітня наші працівники готують мережі до осінньо-зимового періоду. Влітку таких робіт найбільше” – кажуть в обленерго.

Якщо електропостачання зникло в той час, коли за графіком воно має бути або ж навпаки є тоді, коли мали б відключити, це може вказувати на зміну черги. Щоб не вимикати більшу частину користувачів під час ремонтів, постачання електроенергії здійснюється перемиканням на інші лінії живлення. Ці лінії електропередач, як правило, належать до інших черг. Саме тому черга може змінюватись.

“Нагадаємо, що ремонтні роботи відбувались щороку. Наші спеціалісти виконували їх так, щоб це не відчувала більшість користувачів. Однак введення в дію графіків погодинних відключень впливає на енергопостачання і тепер такі відключення відчуває більшість користувачів. Ремонтні роботи можуть проводитися від однієї доби до тижня. Все залежить від складності робіт.

Коли наші фахівці перевели вас на резервну лінію живлення, інформація одразу відображається на нашому сайті. Сайт показує також актуальну інформацію про чергу за конкретною адресою на поточний момент.

Перепрошуємо за незручності, але підготовка до осінньо-зимового періоду вкрай важлива, від неї залежить надійність електропостачання та якість послуг ПрАТ “Кіровоградобленерго.” – пояснюють у ПрАТ “Кіровоградобленерго”.

Читайте також: Де перевіряти графіки відключень електроенергії?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар