“На щиті” додому повернулися двоє воїнів з Кіровоградщини

Вчора, 18 червня,  на Алеї почесних воїнських поховань Кропивницький попрощався із земляками – Героями: молодшим сержантом Сергієм Куликом і солдатом Олександром Парнікозовим.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Сергій Кулик народився 19 березня 1981 року у Кропивницькому. Навчався в місцевій загальноосвітній школі №32. З 2008 року працював інженером на заводі «Гідросила».

17 січня 2023 року Сергій Кулик приєднався до лав Збройних сил України. Служив на посаді командира бойової машини – командира відділення механізованого взводу.

Молодший сержант Сергій Кулик загинув 1 червня 2024 року поблизу населеного пункту Лиман Краматорського району, Донецької області під час виконання бойового завдання. У воїна залишились мама, тато, бабуся, сестра, племінники.

5

Олександр Парнікозов народився 30 серпня 1989 року в місті Дебрецен, на Угорщині. У 1990 році, маленьким, разом із родиною переїхав в Україну до міста Кропивницький, де і здобув освіту. Навчався у загальноосвітній школі № 6. Після закінчення школи працював на будівельних майданчиках Кропивницького, а потім в ресторанному бізнесі.

У березні 2023 року Олександр Парнікозов вступив до лав Збройних сил України. Його військова кар’єра розпочалася в окремій штурмовій бригаді. Згодом його перевели до окремої мотострілецької бригади, де він продовжив службу на посаді старшого навідника мінометного взводу механізованого батальйону.

Солдат Олександр Парнікозов загинув 7 червня 2024 року поблизу населеного пункту Часів Яр, Бахмутського району, Донецької області.  Без найріднішого залишились мама, два молодші брати та наречена.

4

Панахиду за загиблими українськими воїнами відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк.

Фото: Суспільне Кропивницький.

1

2

3

Нагадаємо, Кропивницький попрощався з трьома загиблими Героями (ФОТО)

Читайте також: вважався зниклим безвісти: у Кропивницькому попрощалися із захисником (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар