Образ крутого хлопця: окуляри Ray-Ban у кінематографі

Зухвалий погляд понад сонячних окулярів — мало не головна риса, за якою глядач точно розуміє, що цей персонаж зовсім не рядовий. Він притягує увагу й захоплює серце своєю сміливістю, впевненістю та звабливістю. Уже неможливо сказати, чи це окуляри Ray-Ban додають чоловікам шарму, чи образи крутих голлівудських хлопців подарували аксесуарові таку стійку асоціацію, але справу зроблено. Бажаєте ви наповнитися наснагою або просто прагнете продемонструвати внутрішню силу через стиль — головні герої відомих фільмів можуть стати прикладом.

Мотоцикли, літаки, спорткари, Ray-Ban

Бренд Ray-Ban з’явився на світ у 1930-х, запропонувавши широкому загалу протисонцеві окуляри з антивідблиском, що донині розроблялися для пілотів. Модель Aviators була схожа формою на аксесуари професійних льотчиків, які в часи розвитку авіації вважалися справжніми героями й авантюристами. Упродовж майже 100 років оправа є атрибутом шибайголів, яким не писані жодні правила:

  • лейтенант Піт у виконанні юного Тома Круза — «Найкращий стрілець» 1986 року;
  • персонаж Сільвестра Сталлоне — «Кобра» 1986 року;
  • герой Бреда Пітта — «Загадкова історія Бенджаміна Баттона» 2008 року.

Повторити образи нескладно, достатньо купити окуляри Рей-Бен вузькі джинси й шкіряну куртку. Оригінальну модель Olympian I Deluxe носить герой Пітера Фонди в «Безтурботному наїзнику» 1969 року. Джонні Депп обожнює оправи Ray-Ban, тому практично не знімає окуляри Shooters у фільмі «Страх і ненависть у Лас-Вегасі». А у «Вихідному дні Ферріса Бьюллера» модель Clubmaster гармонійно доповнила Ferrari персонажа Метью Бродеріка. Оправа Wayfarer засвітилася також у культовій молодіжній стрічці «Клуб «Сніданок».

Костюм «трійка» чи вбрання супергероя

Не лише шкіряні куртки та строкаті сорочки, але й вишуканий діловий стиль гармонує з оправами Ray-Ban. У кінострічках їх носять чоловіки, які роблять бізнес і вирішують питання:

  • Джон Белуші та Ден Ейкройд — «Брати Блюз» (1980);
  • Том Круз — «Ризиковий бізнес» (1983);
  • Тім Рот — «Скажені пси» (1992);
  • Брюс Вілліс — «Детективна агенція «Місячне сяйво» (1985);
  • Леонардо Ді Капріо — «Сукупність брехні» (2008).

А ще чоловіки, що ходять на роботу в класичних костюмах і протисонцевих окулярах, — Томмі Лі Джонс та Вілл Сміт («Люди в чорному»). Віддають перевагу Ray-Ban і супергерої в перервах між порятунком світу від зла:

  • Бетмен у виконанні Крістіана Бейла — «Темний лицар»;
  • Роберт Дауні молодший — в образі Залізної Людини;
  • Бен Аффлек у ролі Шибайголови — в однойменній стрічці.

Окуляри Ray-Ban — це бездоганне втілення якості й позатрендового стилю, який виходить далеко за межі моди, переростаючи у світогляд і спосіб життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар