Сквер, водосховище та дві зупинки у Кропивницькому отримали нові назви

Ілюстративне фото

Сьогодні, 28 травня, під час чергового засідання сесії міської ради депутатський корпус підтримав рішення про перейменування земельної ділянки по вулиці Євгена Маланюка, яка стала зоною відпочинку для мешканців мікрорайону, на сквер “Полтавський”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

У лютому цього року рішенням міської ради цю земельну ділянку відвели у постійне користування КП “Благоустрій” для подальшої модернізації цього простору, зокрема, облаштування малих архітектурних форм, дитячих та спортивних майданчиків тощо.

Окрім цього депутати підтримали іще два рішення із впорядкування міських топонімів з метою очищення публічного простору від російських та радянських імперських символів.

Так, Кіровоградське водосховище на річці Інгул, що знаходиться на території міста, перейменували на Новомиколаївське. Змінили назви також і дві зупинки залізничного приміського транспорту, які знаходяться на території Кропивницької міської територіальної громади. Зокрема, зупинка “290 км” тепер матиме назву “Мирна”, а “286 км” – “Балашівка”.

Нагадаємо, більше не Кіровоградський: у Кропивницькому перейменували музей

Читайте також: у Долинській громаді назвуть вулиці на честь трьох загиблих воїнів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар