Далекобійники перекрили трасу на межі Кіровоградщини в протест проти мобілізації

© nv.ua

Учора, 18 травня, далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса на межі Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей. Таким чином вони протестували проти проти нового закону про мобілізацію.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі юрист Андрій Смолій, передає Перша електронна газета.

Правозахисник опублікував відео з місця події:

Долучилися водії з Кіровоградської, деської, Київської, Миколаївської, Вінницької, Івно-Франківської, Черкаської, Чернігівської та інших областей.

Пікетувальники пояснили, що бояться масової мобілізації водіїв-делекобійників, яка призведе до зупинки сфери вантажоперевезень. Новий закон про мобілізацію вони називають «драконівським законом полулегітимної зеленої влади».

“Хочемо, щоб нас почули. Щоб дяді, які катаються по цій трасі на мерседесах по двісті тисяч доларів, які відгороджені від війни, як і їхні діти, внуки, лакеї…, щоб вони побачили, що ми – звичайні люди – теж громадяни ці країни і на нас ця країна тримається, а не на них, товстопузах.

Вибачне за незручності, ми пропускаємо всі автобуси, маршрутки, тут чергує “швидка”, поліція все контролює. Це мирна акція протесту” – розповіли водії.

Ідеться про закон, який президент України Володимир Зеленський підписав 16 квітня цього року і який набув чинності вчора, 18 травня.

У документі не йдеться про особливу працівників ТЦК увагу до водіїв-перевізників, але є норми про обмеження керування транспортними засобами військовозобов’язаним на вимогу ТЦК.

Як повідомили в Національній поліції, пікет тривав протягом дня до 17 години, ніяких інцидентів не фіксували. Діяла лише одна смуга руху, по якій пропускали громадський транспорт далекого сполучення, а сам затор розтягнувся на понад 15 км.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар