Солдат із Кропивницького отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача

Солдат із Кропивницького Олександр Киркиш отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласного ТЦК та СП.

Олександр призваний до ЗСУ у вересні 2023 року. За короткий час він здобув повагу побратимів та отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Киркиш – стрілець-оператор штурмового взводу зі складу окремого штурмового батальйону 115-ї механізованої бригади. Напевно, найважчі випробування йому випали на межі березня-квітня 2024 року на Бахмутському напрямку. Там, на околицях міста Часів Яр, Олександр Сергійович зі своїм підрозділом стримував безперервний штурм переважаючих сил російських загарбників та брав участь в активних контрштурмових діях, незважаючи на небезпеку для життя та щільні обстріли артилерії противника.

Відчайдушно евакуюючи поранених побратимів із поля бою, солдат Киркиш сам отримав поранення. Але не залишив позицію, та продовжував прикривати товаришів по службі. Простий чоловік із Кропивницького мужньо й самовіддано зустрів ворога, знищивши з особистої стрілецької зброї дев’ятьох московитів. І прослідував на евакуацію лише після виконання бойового завдання.

Високу нагороду Олександрові Киркишу вручив особисто Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Нагадаємо, воїна зі Світловодської ТГ посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар