Захисник з Новоукраїнки видав дитячу книжку “Останній з роду”

Військовий ЗСУ Микола Кобренюк випустив книгу про драконів і лицарів. Назвав її «Останній з роду».

Перебуваючи на лікуванні після отриманого на фронті поранення, Микола мав лише рукопис і бажання щось залишити по собі. Допомогли втілити плани захисника працівники дитячої філії Новоукраїнської міської бібліотеки. Перший серйозний наклад у 50 екземплярів, вийшов у Дніпропетровському видавництві «Ліра» за кошти самого автора (втілення мрії обійшлося у більш ніж у 20 тисяч гривень). Після того, як його перший творчий доробок побачив світ, у бібліотеці відбулася зустріч Миколи з потенційними читачами.

2

«Книги про героїв і воїнів завжди захоплюють нас прикладами мужності та витримки. Але найбільше вражають історії мужності, узяті з реального життя. Одна з таких історій, що вражає, це історія військового, який розпочав свій творчий шлях не за письмовим столом, а в окопах та бліндажах. Наш герой Микола Кобренюк – військовий ЗСУ, який не лише лікується після важких поранень, але й знайшов нову мету у своєму житті. Він вирішив поділитися переживаннями та почуттями за допомогою книги. Книга під назвою «Останній із роду», народжена з його власного досвіду та уяви, розповідає про Країну Драконів та лицарів. Кожна сторінка книги наповнена пригодами, мудрістю та силою. Книга про драконів, створена Миколою, є чудовим прикладом того, як творчість може стати втіленням надії та перетворення. Вона не лише захоплює своїми пригодами та загадками, але й надихає на мрії та досягнення», – розповіла завідувачка бібліотекою Світлана Токар.

3

Довідково: народився Микола Кобренюк у Новоукраїнці. Спочатку навчався в школі №4, потім переїхав у село Мар’янівку Новоукраїнського району. Після школи навчався в ПТУ №40. Потім була строкова служба, по завершенні якої працював у державній кримінальновиконавчій службі, вступив на навчання до Чернігівської пенітенціарної академії України. А в 2014 році пішов захищати Україну від російської навали (включно по 2016 рік), потім працював викладачем водійської справи в місті Кропивницькому. Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист України. На Херсонському напрямку отримав тяжке поранення. 

 Олена Комісаренко для Першої електронної газети. 

1

5

7

Нагадаємо, до нової книги проєкту “Ukraїner” увійшли три історії з Кіровоградщини (ФОТО)

Читайте також: у Кропивницькому презентували книгу для дітей “Марго та Єдиноріг, що жив у буфеті”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар