Чому стався збій соцмереж в Україні?

© pexels.com

Сьогодні, 5 березня, близько 17 год. в Україні стався масштабний збій в роботі популярних соцмереж – Facebook, Instagram.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Українці, зокрема мешканці Кіровоградщини масово скаржаться, що їх “викинуло” з акаунтів, на екранах гаджетів зявляються повідомлення “немає доступу”, “не вдається ввійти” чи “час сеансу завершився”. Навіть після повторного введення паролю, зайти в акаунти не вдається. Також не працює месенджер, що функціонує на базі Facebook.

За інформацією видання The Jerusalem Post, причиною є серйозне порушення зв’язку між Європою та Азією, що виникло через дії хуситів – терористичного воєнізованого угрупування з Ємену, союзника росіїської федерації та Ірану.

Ще 26 лютого хусити завдали шкоди цілісності кабелів зв’язку, що проходять по дну Червоного моря. Станом на 5 березня пошкоджено 4 підводних кабелі з 15-ти, які забезпечували глобальний інтернет і комунікації. У результаті розірвано мережу передачі даних між Європою, Азією та Африкою.

Компанія Seacom, що обслуговує мережу, заявила, що продовжує спроби перенаправлення трафіку (це фахівці робили з 26 лютого, тому Україна не одразу відчула збій) і вживає відповідних заходів для виправлення ситуації.

Нагадаємо, що робити, якщо в Україні зникне мобільний зв’язок та інтернет.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар