На Кіровоградщині відкрили 14 кримінальних справ проти членів ВЛК

У Кропивницькому оприлюднили результати діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність», яка перевіряла діяльність військово-лікарських комісій. За результатами перевірок вже відкрили 14 кримінальних проваджень щодо роботи ВЛК.

Про це під час брифінгу розповів перший заступник начальника ОВА Павло Конопко, інформує Перша електронна газета.

В жовтні минулого року при Кіровоградській обласній військовій адміністрації створили робочу групу “Прозорість та підзвітність”. Головним завданням якої став контроль за належним використанням бюджетних коштів.

До робочої групи увійшли заступники керівників територіальних органів спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції, органів, що забезпечують державну і економічну безпеку України та керівники окремих структурних підрозділів ОВА.

Відтак, за останні півроку представники робочої групи скерували до суду 14 кримінальних проваджень щодо голів ВЛК та ТЦК, більшість з яких стосуються корупції, а саме вимагання або отримання хабарів.  Ці ВЛК самостійно надавали висновки про дієздатність призовників.

«За ініціативи нашої робочої групи у сприянні і наданні відповідної інформації ТЦК та СП, Національної поліції, Служби безпеки України, порушили 14 кримінальних проваджень за результатами неправомірних дій членів військово-лікарських комісій», – повідомив Павло Конопко.

Посадовець  каже, що буквально днями стався подібний випадок –  лікарка «Голованівської центральної районної лікарні», яка є членом ВЛК вимагала хабар в ухилянта.

Нагадаємо, корупція неприпустима: ОВА створила робочу групу з контролю використання бюджетних коштів

Читайте також: на гуманітарному складі на Кіровоградщині знайшли томограф без документів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар