На Кіровоградщині відкрили відділення реабілітації

16 лютого у КНП «Олександрівська лікарня» офіційно відкрили оновлене відділення фізичної та реабілітаційної медицини. Військові і цивільні з важкими травмами тут отримуватимуть комплексне відновлення стаціонарно та амбулаторно. У відділенні проведено капітальний ремонт тренажерної зали, придбано комплект медичного обладнання, обладнано одномісну палату та інклюзивні вбиральні.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Ремонтні роботи у відділенні реабілітації тривали з 2022 року, їх вартість сягає майже 3,5 млн грн. З них, 1 млн 998 тис грн – кошти державної субвенції, які громада отримала за сприяння народного депутата Олеся Довгого.

«Я радію з того, що нам спільними зусиллями вдалося реалізувати цей проєкт. Наразі втілюю у життя ініціативу РеабіЦентр і бачу, наскільки гострою є потреба у реабілітаційних просторах для наших захисників і захисниць. Олександрівка зробила важливий крок. Адже відновлення вдома проходить у більш комфортних психологічних умовах для кожного пацієнта під наглядом кваліфікованих фахівців з реабілітації» – зауважив Олесь Довгий.

IMG-4592

У реабілітаційному відділенні КНП «Олександрівська лікарня» сформована команда з шести лікарів та дванадцяти представників середнього медичного персоналу під керівництвом лікаря травматолога-реабілітолога Євгенія Дяченка.

«Нам телефонують з госпіталів у інших областях і запитують, як можна потрапити на реабілітацію. Позитивні відгуки наших пацієнтів-військовослужбовців – найкраща оцінка і стимул працювати. Ми постійно навчаємо наших лікарів, аби їх фаховий рівень відповідав вимогам воєнного часу» – зазначила головна лікарка КНП «Олександрівська лікарня» Алла Гресь.

За 9 місяців 2023 року у відділенні отримали лікування 30 пацієнтів стаціонарно та 204 – амбулаторно. Відділення реабілітації насьогодні приймає жителів громади та тимчасово переміщених осіб.

IMG-4586-2

IMG-4588

IMG-4593

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар