Упродовж минулого року неповнолітні скоїли на Кіровоградщині понад 130 злочинів

© Freepik

Упродовж 2023 року на Кіровоградщині  94 неповнолітні вчинили понад 130 кримінальних правопорушень, проти 119 у 2022 році.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу обласної прокуратури.

Як повідомив керівник Кіровоградської обласної прокуратури Ян Стрелюк у 2023 році потерпілими від кримінальних правопорушень стали 200 дітей проти 125 у 2022, з яких 126 неповнолітніх, 74 – малолітніх.

В свою чергу заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова розповіла про ряд заходів, які здійснюються в закладах освіти щодо протидії злочинності серед неповнолітніх та захисту прав дітей – жертв злочину.

Зокрема, протягом 2023 – 2024 навчальних років у закладах освіти проведено більше 5,3 тисяч інформаційно-просвітницьких заходів з питань формування в учнівської молоді толерантності, культури миру, нетерпимості до проявів злочинності. Це правові тренінгові заняття, бесіди з батьками та учнями, виховні години, семінари, уроки з творчими завданнями, перегляди та обговорення фільмів на тему протидії дитячої злочинності.

Також відбувається постійне залучення здобувачів освіти схильних до правопорушень до участі у спортивних змаганнях. Соціально-психологічний супровід дітей схильних до злочинності у закладах освіти здійснюють практичні психологи та соціальні педагоги.

У 152 закладах області обладнали тренінгові кабінети (центри) основ здоровʼя та безпеки життєдіяльності. Також в області облаштували 80 класів безпеки, де працівники ДСНС, національної поліції України та медичних закладів проводять спільні виховні та інформаційно-просвітницькі заходи з основ безпечного середовища, формування правил щодо протидії злочинності серед неповнолітніх.

Нагадаємо, на Кіровоградщині розшукали неповнолітню черкащанку, яка втекла з дому

Читайте також: неповнолітній водій влаштував перегони з поліцією у Кропивницькому (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар