Загиблому воїну з Кіровоградщини просять присвоїти звання Героя України

Рідні загиблого воїна з Кіровоградщини просять присвоїти йому звання Героя України. Відповідну петицію на офіційному інтернет-представництві президента України зареєструвала мама загиблого захисника.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Артем Сушко народився 18 липня 1993 року в смт Смоліне Новоукраїнського району Кіровоградської області.

У 2014-2015 рр. Артем брав участь в антитерористичній операції (АТО), захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Виконував бойові завдання у складі 17 батальйону 57 бригади в населених пунктах: Гірське, Городище, Первомайськ Луганської області та в м. Дзержинськ Донецької області. Був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичної операції» та орден Богдана Хмельницького 3-го ступені за мужність ( посмертно).

З перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну Артем добровільно вступив до лав ЗСУ. Служив навідником кулеметного відділення 8 батальйону 10 ГШБ. Разом з побратимами боронив м. Дергач, м. Краматорськ, с. Сергіївка Донецької області, с. Білогорівка Бахмутського району. Там отримав поранення, але не закінчивши лікування травмованої стопи, повернувся до свого батальйону.

Загинув 21 листопада 2022 року під час мінометного обстрілу у районі Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

“Його побратими зазначили, що Артем був справжнім патріотом, хоробрим і мужнім воїном, зразком незламності та міцності духу. Він сумлінно виконував обов’язок захисника своєї держави і до останнього подиху залишався вірним присязі українському народові та Україні. Поклав своє життя задля нас, задля цілісності та незалежності України. Те, що він загинув у День Гідності та Свободи – дуже символічно. Артем гідно прожив своє, хоча і коротке, життя. Його рідні і друзі пишаються ним, пишаються його незламністю, його патріотизмом і вважають, що Сушко Артем Олегович заслуговує на найвищу державну нагороду – «Герой України» (посмертно), оскільки віддав найцінніше – своє життя.
З повагою, мама загиблого воїна, Сушко Ольга Миколаївна”,- йдеться у тексті петиції.

Для того, що петицію розглянув президент, вона має набрати 25 тисяч голосів. Наразі їх вже понад 8 тисяч.

Підтримати петицію можна за посиланням.

14

Нагадаємо,  Українці підтримали петицію про присвоєння загиблому воїну з Олександрівки звання Героя

Читайте також: “Пробач, мамо, я знову іду на війну” – спогади матері про загиблого Героя з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар