У Голованівській громаді утеплюють школи

© iStock

За кошти Голованівської селищної ради проводять роботи з покращення енергоефективності освітніх закладів громади.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Зокрема, в Голованівському ліцеї ім Т.Шевченка, який є найбільшим опорним закладом в Україні за кількістю підпорядкованих філій, замінили вікна в їдальні.

“Протягом останніх років температурний режим в їдальні ліцею не відповідав вимогам, а заходи, які ми робили для підвищення температури в їдальні (придбання теплових пушок, установка радіаторів опалення), не покращили ситуацію. – розповів голова громади Сергій Цобенко.

В експертному звіті про будівлю їдальні вказано на те, що вікна, двері, які були встановлені у 2008 році втратили свої теплозберігаючі властивості, в приміщенні з’явився конденсат та пліснява. Тому депутати вирішили подбати про комфорт школярів і виділити кошти, щоб замінити двері і вікна на нові з двома енергозберігаючими склопакетами. Як результат – маємо комфортний температурний режим в приміщенні!”

На утеплення їдальні витратили 1 161 300 грн з місцевого бюджету. Також ещодавно для їдальні було придбано пароконвектомат у якому можна випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару, а за рахунок конвекції у їжі максимально зберігаються вітаміни та корисні речовини. Наступним кроком планують утеплити стелю в їдальні.

До слова, у Голованівському ліцеї навчаються 920 учнів і працюють 88 педагогів.

Крім того, проведено заміну вікон на пластикові в гуртожитку, який знаходиться в селі Троянка. Там проживають внутрішньо переміщені особи, розміщено дитячий садок. Приміщення облаштували модульною котельнею та новою системою опалення від Ocha Ukraine. Є затишні їдальня, ігрова кімната, сучасний санвузол та тепле й надійне бомбосховище. Нині температура у приміщенні не опускається нижче 20° С, що забезпечує комфортне перебування там дітей та дорослих.

У планах на цей рік – заміна дерев’яних вікон у Межирічківській школі.

“Пріоритетним для нас є забезпечення комфортних умов для всебічного розвитку та виховання здорового майбутнього покоління” – наголосив Цобенко.

Нагадаємо, Голованівська ЦРЛ отримала обладнання на мільйон гривень.

Читайте також: Голованівська громада виділила сім мільйонів гривень на потреби військових

Поширити:

Залишити коментар:

коментар