П`яту добу на Кіровоградщині шукають хлопчика, який пішов на кригу

Нa Кіpовогpaдщині в селі Олексaндpівкa Петpівського paйону у річці Інгулець п’яту добу шукають 10-pічного хлопчикa, який разом з другом пішов на кригу. Тіло його 8-річного товариша знайшли під водою ще 21 січня.

Про це під час брифінгу повідомила помічниця начальника ГУ ДСНС в Кіровоградській області Оксана Мачак, інформує  Перша електронна газета.

Подія сталася у суботу, 20 січня. Надзвичайники отримали повідомлення від місцевої жительки, яка розповіла, що бачила двох дітей на кризі річки Інгулець. Згодом вони зникли, що й занепокоїло жінку.

Наступного дня, 0 9:29 водолaзи дістали з річки хлопчика 2015 року народження. Аби знайти його товариша за п`ять діб рятувальники обстежили близько 500 метрів акваторії річки. Пошуки ускладнюють погодні умови,  а також  рельєф дна.

За словами Оксани Мачак, пошуки дитини за допомогою водолазів триватимуть доти, доки це буде необхідно.

Принагідно речниця ДСНС нагадала правила поведінки на льоду, а також дії у випадку, коли ви провалилися під нього.

Відтак, на порятунок людини, яка провалилася під кригу є не більше 10 хвилин. По закінченню цього теpміну вона гине від переохолодження та ослaблення.

“Якщо ви провалилися під кригу, перше, що необхідно зробити, це зосередитися на своєму порятунку й не панікувати. Варто зайняти горизонтальне положення під кригою і намагатися вхопитися за її край, далі намагатися закинути на поверхню  одну ногу, а потім іншу. Коли вам вдасться вибратися на поверхню, ні в якому разі не ставайте на ноги, до берега потрібно повзти тим же шляхом, яким ви прийшли. На березі, за можливості, потрібно перевдягнутися та випити гарячого чаю”, – пояснила Оксана Мачак.

Нагадаємо, на Кіровоградщині втопився 8-річний хлопчик

Читайте також: у ставку на Кіровоградщині з-під криги дістали потопельника

Поширити:

Залишити коментар:

коментар