У Кропивницькому родини нацгвардійців, полеглих в бою, отримали посмертні нагороди

У Кропивницькому відбулася церемонія вручення державних нагород рідним захисників України, які загинули в російсько-українській війні.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Військової частини 3011 Національної гвардії України.

Посмертні нагороди отримали сім’ї трьох військовослужбовців Національної гвардії України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Владислав Береза народився у Кропивницькому 22 травня 2000 року. Після отримання середньої освіти вступив на навчання до Кропивницького вищого професійного училища №9, де отримав середню спеціальну освіту за спеціальністю «Фінанси та кредит». У квітні 2019 року розпочав військову службу за контрактом у патрульній роті 21-ї окремої бригади ім. Петра Калнишевського Національної гвардії України.

11 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Урожайне під час виконання бойових завдань Владислав загинув від кулі ворожого снайпера.

Солдат Береза Владислав Олександрович (позивний «Боксер») назавжди в строю патрульної роти стрілецького батальйону.

Народився Антон Дудков 2 жовтня 1996 року у Кропивницькому, навчався у 10-й загальноосвітній школі. Після закінчення школи здобув спеціальність токаря у машинобудівельному технікумі.  Повномасштабне вторгення змусило хлопця повернутися з Польщі та стати на захист Батьківщини.

25-річний водій-радіотелефоніст Антон Дудков загинув 15 червня 2022-го року у районі села Времівка на Донеччині під час виконання бойового завдання.  У Антона залишився 3-річний син Тимур.

Солдат Галимон Дмитро Олександрович народився 30 листопада 1999 року у населеному пункті Голованівськ Кіровоградської області. Після школи навчався у регіональному центрі професійної освіти у Кропивницькому. Дмитро мріяв стати професійним шеф-кухарем, відкрити свою справу , для цього пройшов стажування в Болгарії. Але повномасштабна війна змінила плани: Дмитро повернувся до України та приєднався до лав Національної гвардії.

Стримуючи натиск ворога під Бахмутом Дмитро отримав важке поранення. 11 лютого 2023 року двадцятирічний Дмитро Галимон помер від отриманих поранень.

Начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова обласної ради Юрій Дрозд вручили нагороди матерям Героїв.

«Ми вшановуємо пам’ять наших героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Владислав, Антон і Дмитро – це приклади справжнього патріотизму і мужності. Вони будуть навічно в наших серцях», – підкреслив Андрій Райкович.

1

2

3

4

5

6

7

8

Нагадаємо, матерям загиблих воїнів передали нагороди до Дня Соборності України

Читайте також: “Золотий хрест” від Залужного отримав 19-річний воїн із Любомирки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар