Додому з полону повернулися воїни з Кіровоградщини (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Третього січня у рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відбувся найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими. Додому повернулися 230 українців та українок, серед яких і військовослужбовці з Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Координаційного штабу.

Серед звільнених з полону представники Збройних Сил України – 130 (у тому числі ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Додому повернулися як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти (48 осіб).

Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери.

Серед звільнених з  полону воїни із Кіровоградщини:

1. Євген Сироєшкін з Олександрійської громади потрапив у полон в травні 2022 року в Луганській області. Перебував у полоні 19 місяців;

2

2. Владислав Задорін з Благовіщенської громади обороняв острів Зміїний. У полон потрапив у перший день великої війни. Перебував там один рік і десять місяців;

1

3. Після дворічного полону з полону повернувся захисник Маріуполя з селища Павлиш Онуфріївської громади Володимир Воробйов 2003 року народження;

image

4. Олексій Передатко з Кропивницького.

5. Валентин Кротенко з Новоукраїнського району 1976 року народження потрапив у полон 12 квітня 2022 року. На початку великої війни перебував у Маріуполі на Донеччині. З моменту потрапляння в полон рідні не мали з ним зв`язку.

“Після виснажливих місяців полону повернулася, зокрема, бойова медикиня зі складу 36 ОБрМП. Перебуваючи у неволі, вона принципово розмовляла українською мовою. Росіяни декілька разів імітували її вивезення на обмін, але в результаті повертали назад до місця утримання.  Нарешті побачать своїх рідних та близьких семеро захисників острова Зміїний, музикант військового оркестру, військовослужбовиця ЗСУ, яку росіяни позбавили волі під час перебування в декретній відпустці, нацгвардійці, які потрапили в полон, виконуючи свої обов’язки на ЧАЕС, цивільний викладач Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, оборонці Маріуполя”,- розповіли в пресслужбі Координаційного штабу.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Нагадаємо, “Біль сина відчула за сотні кілометрів” – мама снайпера, закатованого в полоні.

Читайте також: Після обстрілів і катівень: як переселенці відновлюють життя в Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар