Апеляційний суд відсторонив від посади головну освітянку Кропивницького

Кропивницька міська рада

Сьогодні, 6 грудня, Кропивницький апеляційний суд розглянув скарги окружної прокуратури і відсторонив від займаної посади очільницю міського управління освіти Ларису Костенко на час досудового розслідування.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

Також підозрюваній судом обрано запобіжний захід у виді застави у сумі 107 600 гривень.

Завтра апеляційний суд розглядатиме апеляційну скаргу прокуратури щодо іншої фігурантки цієї справи – підлеглої працівниці управління освіти.

Нагадаємо, начальниця управління освіти та працівниця бухгалтерії підозрюється у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди громаді Кропивницького більш ніж на пів мільйона гривень. Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України).

Підозрювані, за попередньою змовою, діючи в інтересах приватної структури – постачальника електроенергії, включили до оплати, та за кошти місцевого бюджету здійснили оплату електроенергії, яка фактично не була спожита закладами освіти міста.

Прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовців від посад. Проте Кіровський районний суд клопотання не задовольнив. Прокурори оскаржили це рішення в апеляції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар