У Кропивницькому запустили групи підтримки для родин загиблих

© pixabay.com

У Кропивницькому на базі освітньо-культурного та волонтерського простору Гончаренко центр запустили постійну програму підтримки для родин загиблих.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Гончаренко центру”.

За словами директорки освітнього простору Вікторії Талашкевич, ідея запуску груп підтримки виникла завдяки запитам учасниць проєкту «Плюс-Плюс» та співпраці центру з психологинею Ганною Колєвою.

«Курс складається з восьми зустрічей та побудований на базі норвезького досвіду. Ми будемо говорити про проживання скорботи, роботу з емоціями, що виникають через втрату близької людини. Крім того, наша психологиня задіюватиме спеціальні вправи та інші інструменти, здатні підтримати людей, які опинилися в трагічній ситуації», — ділиться Вікторія Талашкевич.

Менторка груп підтримки — медична психологиня Ганна Колєва, яка вже багато років працює у військовому госпіталі та має великий досвід взаємодії з військовими, їх близькими та членами родин.

«Фактично наші групи підтримки є частиною проєкту “Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг”, що втілюється Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом “Безпечне майбутнє”, за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA), уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW та уряду Японії», — додає директорка центру.

Водночас у Гончаренко центрі Кропивницький наголошують, що навмисно не уточнюють статус учасників. А тому долучитися до проєкту можуть не лише родини загиблих військових, а й будь-хто, хто потребує фахової підтримки через втрату близької людини.

У центрі також додали, що проєкт підтримки родин загиблих діятиме у Кропивницькому на постійній основі. Перша зустріч групи відбудеться у середу, 29 листопада, о 18:30 за адресою вул. В.Перспективна, 4А (Гончаренко центр Кропивницький). Для участі необхідно зареєструватися за цим посиланням.

Нагадаємо, в Україні цілодобово працює Гаряча лінія психологічної підтримки УВФ.

Читайте також: Для тих, хто втратив рідних під час війни, діють групи психологічної підтримки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар