Кампанія проти сказу диких тварин завершилася на Кіровоградщині

108 бригад взяли участь в кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Держпродспоживслужби.

Вони розповсюдили 48 тис. 850 принад для хижаків виробництва ТОВ «Укрветпромпостач» на загальній площі 1 954 км². Розкладали приманки з вакциною вручну на території сільськогосподарських угідь, узліссях, обабіч доріг та вздовж річок.

За період повномасштабного вторгнення кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу відбулася вперше. Її ефективність була доведена в попередні роки проведення, коли для розповсюдження брикетів з вакциною використовували авіаційний транспорт, адже тоді кількість випадків захворювання тварин на сказ значно зменшувалася. Тож поновлення проведення імунізації сприятиме забезпеченню епізоотичного благополуччя області.

Зазначимо, що сказ є невиліковною хворобою всіх теплокровних тварин, а також людей. Лікування від сказу не існує, єдиний метод боротьби – це імунізація диких тварин та здійснення щорічних профілактичних щеплень проти сказу домашнім улюбленцям.

Так, з початку року фахівці ветеринарної медицини установ Держпродспоживслужби провакцинували проти сказу майже 150 000 домашніх тварин (собак та котів).

Нагадаємо, на Кіровоградщині зареєстрували 56 випадків сказу цього року.

Читайте також: Малою Вискою розгулюють лисиці. Що робить влада, щоб убезпечити мешканців?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар