У Кропивницькому попрощалися з п`ятьма загиблими воїнами

Фото: Олексій Каприця

Відразу п’ятеро кропивничан, відважних Героїв-захисників України знайшли вічний спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекоcхідного кладовища. Містяни проводжали в останню путь солдата Владислава Назаренка, старших солдатів Сергія Коломейцева, Віталія Тіхонова, Семена Дудника, та сержанта Юрія Кузічкіна.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

 Сергій Коломейцев народився у Кропивницькому 13 вересня 1972 року. Тут закінчив середню школу №17,  продовжив свою освіту в інституті сільськогосподарського машинобудування. Потім була військова служба, а по її закінченні – із травня по листопад 1994 року прийшов перший бойовий досвід: Сергій Коломейцев у складі окремого спецбатальйону брав участь в операціях багатонаціональних сил ООН по підтримуванню миру у місті Глинка колишньої Югославії.

У 2015 році зі зброєю в руках захищав Україну в лавах ЗСУ. Проходив службу за контрактом до 2019 року включно. У складі 59 ОМПБр брав участь в АТО. Нагороджений медаллю «За оборону рідної держави».
Після початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати територіальну цілісність України.
9 жовтня 2022 року він прийняв свій останній бій під Давидів Бродом на Херсонщині.  Довгий час воїн вважався зниклим безвісти, але у вересні 2023 року експертиза ДНК підтвердила його загибель.

 Владислав Назаренко  народився 11 грудня 1986 р. у Кропивницькому, навчався в ЗОШ №2 та №20. Строкову службу розпочав у 2005 році. Під час російсько-української війни до лав ЗСУ був призваний у травні 2023. Служив у десантно-штурмових військах.
Загинув 26 липня 2023 під час виконання бойового завдання від артилерійського обстрілу поблизу населеного пункта Бахмут.

“Владислав був надзвичайно творчою людиною, умів грати на дримбі та гітарі, любив природу, активне дозвілля, – діляться спогадами друзі Героя. – Він завжди був чуйним, добрим і при цьому надзвичайно сильний духом. Навіть у найскладнішу хвилину зберігав оптимізм і завжди завіряв, що все буде добре.
Без батька залишилися двоє дітей, без сина – мати, без улюбленого чоловіка – дружина і без рідного онука – бабуся”

 Юрій Кузічкін народився і виріс у Дніпропетровсьску. У 1984 переїхав з родиною до Кропивницького. Останнім часом працював на підприємстві «Три Стар». У липні 2023 року Юрій Кузічкін взяв до рук зброю й долучився до лав ЗСУ.

58-річний сержант – кулеметних загинув 22 вересня 2023 року виконуючи чергове бойове завдання в селищі Григорівка Бахмутського району Донецької області.  У чоловіка залишилась донька та онук.

 Віталій Тіхонов народився у Кропивницькому 22 червня 1985 року в сім’ї робітників. Отримав освіту у школі №22 та здобув професійну освіту в технічному училищі №2. Працював на ТОВ “Градолія”. Був одруженим та виховував сина.

У 2022 році пішов на захист України. Воював у складі 117 бригади ЗСУ.

Старший солдат – гранатометник Віталій Тіхонов загинув 23 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області від вибуху ворожого снаряду. У нього залишилися кохана дружина,  чотирьохрічний син і батьки.

Семен Дудник  народився 4 лютого 1989 року в селі Мар’ївка Компаніївського району Кіровоградської області. Відразу після закінчення школи №31 у Кропивницькому пішов до Української армії. Потім був факультет фізичного виховання педуніверситету. Із дитячих років захоплювався єдиноборствами. Володар чорного поясу із тхеквандо не міг не бути в еліті ЗСУ – служив у військах спеціального призначення, на найважчих напрямках і рубежах.

Старший солдат – кулеметник Семен Дудник поклав голову 27 вересня 2023 року у бою під селищем Оріхів Запорізької області.

В останню путь Воїнів провели рідні, друзі, земляки, побратими.
Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Фото: Олексій Каприця

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Нагадаємо, Новоукраїнська громада провела в останню путь загиблого захисника

Читайте також: у Кропивницькому попрощалися з двома загиблими солдатами

Поширити:

Залишити коментар:

коментар