У Кропивницькому провели в останню путь загиблих воїнів (ФОТО)

Сьогодні, 26 вересня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни провели у засвіти земляків – Героїв: солдата Максима Вдовенка і молодшого сержанта Олександра Ященка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Максим Вдовенко народився 22 серпня 1978 року в Білорусі. Шкільні роки минули в Кропивницькому, закінчив школу №27. Пройшов строкову службу в аеромобільних військах. Працював у різних сферах, писав музику, пісні, планував розбудовувати свою тваринницьку ферму.

У лютому 2023 року пішов добровольцем захищати України від російських агресорів, служив на посаді майстра-гранатометника відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки. Загинув 12 вересня в районі Кліщіївки Бахмутського району.

“Мені зараз бракне слів. Макс був щирим і справжнім. Все, що він робив, він робив від душі. Рішення піти добровольцем теж прийняв керуючись душевним поривом. Ми з ним часто обговорювали, навіщо людям війни, чого їм не вистачає Але не всі так думають, як ми. Тож він взяв в руки зброю і пішов боронити свою землю. Цю втрату нам нічим заповнити”,- сказав друг Максима Вдовенка, військовослужбовець Андрій Лисенко.

Олександр Ященко народився 18 червня у Кропивницькому. Після закінчення школи вступив до ПТУ №15, отримав спеціальність кухаря. Потім була строкова служба. Займався підприємництвом в сфері торгівлі.

У лютому чоловіка мобілізували до лав ЗСУ, командував відділенням розвідувального взводу. Загинув 20 вересня під час мінометного обстрілу острову Козацький Бериславського району Херсонської області.

“Він був чудовим чоловіком і батьком, гідним поваги командиром, нашим другом. Завжди підтримував. Дуже шкода, що його більше не буде поряд. Співчуття рідним і близьким. Словами не виразити, як тяжко зараз на серці. Ми його ніколи не забудемо”,-  розповідають бойові побратими Олександра Ященка Едуард і Андрій.

Панахиду за загиблими відслужив капелан Кропивницької єпархії Православної церкви України отець Володимир.

7

8

9

10

11

12

13

14

Нагадаємо, Кропивницький попрощався з трьома загиблими воїнами

Читайте також: на Кіровоградщині попрощалися із воїном, який помер у лікарні внаслідок тяжких поранень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар