В Олександрії замінять понад 500 метрів труби на аварійному водогоні

В Олександpії, замінять гілку водогону, що поліпшить якість водопостачання в місті.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Труба діаметром понад півсотні міліметрів була прокладена у 1973 році. Через це на міському водогоні постійно траплялися пориви, а це величезні втрати води, перебої з її постачанням і псування асфальту на проїжджій частині однієї з головних вулиць міста – 6 грудня.

1

Відтак вихід був один – повністю міняти найбільш аварійну частину труби – а це 400 метрів. На ці цілі з обласного бюджету виділили 1 млн. 42 тисячі гривень.

Щоб зекономити гроші водоканал Олександрії взявся виконувати роботи своїми силами. Потрібні були лише матеріали. ОКВП «Дніпро-Кіровоград» провело тендер. Найкращу ціну на труби запропонував український виробник зі Львівщини. Він і переміг у конкурсі. Завдяки цьому закупу підприємство змогло зекономили 180 тисяч гривень і на ці кошти додатково закупити 122 метри трубопроводу. А отже водоканал міняє одразу 522 метри труби.

Як повідомив очільник водоканалу Олександрії Олександр Оніщенко, роботу планують завершити до середини жовтня. Після цього водопостачання Олександрії значно поліпшиться і кількість поривів зменшиться.

“Нині воду у місто постачають іншими водоводами і через це в окремих районах часом спостерігаються перепади тиску. Коли в роботу введуть реконструйований трубопровід ці проблеми зникнуть”,- підсумував Олександр Оніщенко.

2

Нагадаємо, сьогодні, 18 вересня, у Кропивницькому низка багатоповерхівок залишилася без води через аварію

Читайте також: скільки коштує повірка лічильників на воду і як її замовити

Поширити:

Залишити коментар:

коментар