Як на Кіровоградщині працює “Укрпошта” в умовах воєнного стану

Тетяна Капустіна

Директорка обласної філії АТ “Укрпошта” Тетяна Капустіна під час брифінгу в ОВА розповіла про діяльність відомства під час воєнного стану, про те, як в області відбувається процес обміну ламп розжарювання та енергоощадні і про найпопулярніші послуги, які пропонує  Укрпошта українцям.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Попри воєнний стан, Укрпошта продовжує  надавати послуги на 100% територій України (крім тимчасово окупованих). За словами Тетяни Капустіної, Кіровоградщина працює за уніфікованими вимогами до всіх відділень мережі – кількість відділень Укрпошти та чисельність працівників залежить від кількості клієнтів та послуг, які надає товариство. Це більше 40 видів послуг (приймання платежів, податки, штрафи, перекази, виплати пенсій та соцдопомог, відправка посилок та ін.). У першу чергу Укрпошта орієнтується на економічну доцільність послуг і прибутковість.

Щодо відносного нового проєкту – впровадження пересувних відділень – то хоч на початку втілення ця ідея зібрала чимало критичних відгуків особливо серед жителів сільської місцевості та редакторів друкованих видань, його у відомстві вважають успішним.

“Проєкт пересувних відділень почався у 2021 році, його запровадили для найменших населених пунктів, де проживає до 2 тис мешканців. Перед нами постали проблеми, які необхідно було вирішувати: малі зарплати листонош, мале навантаження, незадовільний стан приміщень і слабкий кадровий потенціал. Було важко знайти працівників на підміну, щоб можна було відпустити листоношу у відпустку чи на лікарняний.

Всього в області нині працює 82 пересувних відділення. Це автомобіль, який рухається визначений маршрутом, до складу входить начальник, листоноша та водій. За інструкцією, начальник має залишатися працювати у виділеному приміщенні (сільрада, наше колишнє приміщення тощо), тим часом як листоноша з водієм рухаються по населеному пункту, доставляючи пенсії та газети.

Звичайно, на перших етапах пересувні відділення впроваджувалися складно. Але на сьогодні їх стало набагато менше і пересувні відділення зарекомендували себе як проект, що приніс результат. Майже всі прибуткові, гарно торгують у сільській місцевості і мають непогані показники по передплаті”, – пояснила Тетяна Капустіна.

Після початку повномасштабного вторгнення на базі відділень Укрпошти з’явилася можливість зробити благодійний внесок на потреби Збройних Сил України. Таким чином працівники товариства та клієнти перерахували понад два мільйони гривень на підтримку захисників.

Також у 2022 році Укрпошта займалася виплатами евакуйованим в Кіровоградську область із зони активних бойових дій (всього 2730 виплат на суму понад 6 млн грн.).

Продовжує діяти проєкт, пов’язаний із зменшенням навантаження на енергетичну систему України. За цим проєктом з лютого жителі області обміняли 427 ламп розжарювання. До речі, нині у чотирьох відділеннях Кропивницького така послуга діє і досі, до того ж обміняти лампи отримали можливість і юридичні особи (школи, заклади культури, ОСББ та ін.).

Нагадаємо, про проблеми з доставкою газет і в роботі Укрпошти можна повідомити на гарячу лінію.

Читайте такожКур’єри та листоноші потрібні на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар